Gå direkt till Nyheten (Arbetslösheten i Lidköping stiger – mest bland kvinnor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Arbetslösheten i Lidköping stiger – mest bland kvinnor

Publicerad Monday, 03 August 2009, 13:49 av Redaktionen

Just nu tycks det var bland kvinnor som arbetslösheten i Lidköping ökar snabbast. Bland ungdomarna har arbetslösheten minskat något de senaste dagar – möjligen för att flera ungdomar fått besked från skolor om intagning. I dag är 767 Lidköpingsbor utan arb ete, en ökning med 14 på en vecka och av dessa 14 är 9 kvinnor.

Antalet arbetssökande ökar i ungefär samma takt som arbetslösheten. 25 har tillkommit under veckan, 5 fler än veckan dessförinnan.

Samtidigt minskar antalet nyanmälda lediga platser. I sammanhanget kan nämnas att allt flera företag rapporterar att situationen vänt för dem – den inhemska marknaden samt Asien har börjat handla igen. Undantag från den goda utvecklingen tycks vara fordonsindustrin, samt USA-företag.

Så här ser de senaste statistiken för arbetslösheten ut i diagram från Arbetsförmedlingen i Lidköping. (Rött för 2009, grönt för 2008 och blått för 2007. Det har nu gått ett år sedan den försämrade arbetsmarknaden inleddes denna gång.

arblos_diagr_v32_90803

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mamma Lina
Gäst
Mamma Lina
3 August, 2009 02:54

ja e en av de arbetsökande men kom igen vi skall inte ge upp vi skall hitta jobb