Gå direkt till Nyheten (Högtryck för turismen i Götene och Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Högtryck för turismen i Götene och Lidköping

Publicerad Tuesday, 04 August 2009, 11:13 av Redaktionen

gunilla_davidsson_lop– Opera, utländska turister och semestrande på hemmaplan sätter fart på turismen i Läckö-Kinnekullebygden. Destinationen verkar gå mot ett av de bästa åren på länge, skriver turistchefen Gunilla Davidsson i ett pressmeddelande i dag.

– Trenden att fler svenskar väljer att semestra i Sverige är tydlig i Läckö-Kinnekullebygden. Vi har genomfört en temptagning av turismen halvvägs in i sommarsäsongen. Resultatet visar på en kraftig ökning av turismen. Den lokala turistbyrån har ökat antalet besökare med 33 % under perioden januari – juli jämfört med samma period förra året.

– Turister från främst Danmark men även Norge och Tyskland har ökat markant på turistbyrån.

Att antalet turister från våra nordiska grannländer ökat i området bekräftas av krögaren Petter Nordgren.

– Under den här sommaren har vi sett en stor ökning av danskar och norrmän, vilket är både bra och roligt, säger Petter Nordgren. 

gunilla_davidsson

Gunilla Davidsson, arkivbild

Boendeanläggningarna siktar även de mot en bra säsong då campinganläggningar och vandrarhem i Läckö-Kinnekullebygden har haft fullt i juli månad.

Stuguthyrningen i området har ökat med 20 % och de paketerade upplevelser med boende, middag och entréer till besöksmål och evenemang har ökat med 50 %.

Den kritikerrosade operan regisserad av cirkusdirektören Henry Bronett på Läckö Slott är slutsåld och har skapat en mindre ”operahysteri” i Läckö-Kinnekullebygden. Turistbyrån har blivit nerringd och extrapersonal har fått sättas in för att lätta på trycket.

– Att turismen går för högtryck beror dels på den ekonomiska krisen som bidragit till att fler svenskar stannar i Sverige på sin semester för en så kallad ”hemester” och dels på en offensiv annonskampanj i nationell presssom ökat försäljningen av boendepaket lavinartat. Även den gynnsamma kronans kurs för utländska turister bidrar.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sten ås Backe
Gäst
Sten ås Backe
5 August, 2009 08:59

Det finns ytterligare ett mål att samlas runt förutom operan på Läckö nämligen Arn festivalen om en vecka i Götene.