Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun varslade personal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommun varslade personal

Publicerad Friday, 07 August 2009, 11:34 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun har varslat tre heltidsanställda lokalvårdare, och ytterligare mellan fem och tio vikarier har fått veta att deras vikariat inte kommer att förlängas. Egentligen har det varit betydligt fler jobb vid Teknisk Service inom Lidköpings kommun i vågskålen när besparingarna slår igenom.
– Men vi har arbetat intensivt med att pussla ihop jobb för att göra uppsägningarna färre, säger förvaltningschefen Ann-Sofie Nissfeldt.

Det är första gången på mycket länge som någon varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist vid Lidköpings kommun. Det var för ett par dagar sedan varslen de nu aktuella varslen lades.

Bakgrunden är att de förvaltningar som är största kunder vid Teknisk Service – som är just en serviceorganisation åt kommunen – drar ner. Vård- och Omsorg minskar på städningen, Barn- och Skola minskar på städningen. Detta för att klara budgeten.

– Sådana neddragningar slår direkt på Teknisk Service, säger Ann-Sofie Nissfeldt.

Teknisk Service är bildligt talat i slutet av näringskedjan.

Tidigare befarades att ett större antal skulle behöva varslas om uppsägning.

– Men vi har arbetat igenom hela organisationen, bland annat visade det sig att några skall gå på graviditetsledighet – ja, då kunde vi sätta in någon där. Och på det sättet har vi pusslat och verkligen försökt minska olägenheterna med de minskade beställningarna från andra förvaltningarna.

Samtidigt har den här veckan kommit besked om att värdet på kommunens aktier ökat igen. Men det är ett värde på papperet och ger inga pengar i kassan. Det som ger pengar i kassan är aktieutdelningen och den är redan inräknad i kommunens budget.