Gå direkt till Nyheten (Kamp för att bli mästare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kamp för att bli mästare

Publicerad Saturday, 08 August 2009, 13:41 av Björn Smitterberg

segling606_lop_90808Kinneviken är i helgen hemvist för ett svenskt mästerskap – det är seglare av de små snabba båtarna 606 som försöker bli mästare. Segelsällskapet Westgörarne i Lidköping jobbar för att skapa tradition med att ha en regatta varje sommar med nationell status. I år alltså 606.

Tyvärr är kappsegling ingen publiksport – om man inte gillar att sitta på stranden och sola sig och glädjas åt att seglarna på sin slör sätter färglada spinnackers. Någon kamp i hårda vindar är det inte – men tillräckligt för att ställa seglarna på prov. Drygt 60 båtar från hela landet är med.

segling606_a_90808

Seglingarna går ganska långt ut på Kinneviken – inte minst för att vindarna skall vara stabila och opåverkade av byar som bildas över land.

Bilderna är klickbara till skärmformat.

segling606_b_90808