Gå direkt till Nyheten (KOPP – Ett festivaltema med start på onsdag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

KOPP – Ett festivaltema med start på onsdag

Publicerad Monday, 10 August 2009, 11:26 av Björn Smitterberg

kopp-festival_90810Koppar, vanliga kaffekoppar, kommer att stå centrum för onsdagsförmiddagens invigning av Lidköpings nya kultur- och porslinsfestival. Det skall byggas en pyramid av kaffekoppar, och det väntar dessutom 750 kilo lera på att formas till en ny kontinent; Den bästa av världar – Klejtopia.

Det började med en idé om ett kaffekalas, vars samtalsämnen flyttas över till västra USA. Kaffekalaset är på söndag och en del i Lidköpings nu sammanslagna kultur- och porslinsfestival. Så har det utvecklats så att alla som är med i karnevalståget på onsdag kväll ombeds ta med sig kopp och sked – en kopp som kan lämnas i Rörstrand för att bli en stor pyramid av koppar.

– Koppacabana har vi talat om – för vi får brasilianska sambatoner som leder festivalståget som nu inte går till Stadsträdgården utan från Stadesträdgården till Rörstrand, säger Annacarin Öman – Rörstrand centers projektledare.

kopp-festival_90810

Det är många olika aktörer i år. På Rörstrand kommer Karin Axbrink Cederholm att ta emot kopparna och stapla dom – på bilden hår hon hjälp av Johan Malmberg på Formakademien.

Även Formakademien har ett spännande inslag i år.

– Vi har 750 kilo lera som väntar på att formjas. Avsikten är att alla – barn och vuxna – skall skapa en ny kontinent som är så bra den bara kan vara, säger Johan Malmberg.

– Vi kallar kontinenten för Klejtopia.

Det där med festivalnamnet har fått en liten idé att formas av Susanne Leverén på Kultur- och fritid vid kommunen: KOPP – Kultur- och porslinsparty !