Gå direkt till Nyheten (Börsens uppgång räcker inte för att hindra skattehöjning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Börsens uppgång räcker inte för att hindra skattehöjning

Publicerad Tuesday, 11 August 2009, 15:11 av Björn Smitterberg

genre_pengarDen uppgång som skett på den svenska börsen räcker inte för att återställa värdet på Lidköpings kommuns kapital. Även om börsen stigit kraftigt har kommunen bara en tredjedel av sin aktiefond i svenska aktier – resten ligger utomlands.

Även utomlands har börserna stigit – men inte så mycket, och här hämmas utvecklingen av att värdet på den svenska kronan stigit i sommar. Den börsuppgången slår alltså inte igenom.

Hur läget är exakt just nu – men kapitalet har ännu en väg att vandra innan det kan bli en bokslutsprognos som innebär att en skattehöjning inte krävs.

Det finns signaler om att skatteunderlaget i landet förbättrats – men hur det slår för Lidköping är oklart och det är inte heller bestämt när en ny prognos om skatteunderlaget kommer. Och än finns det lite tid att klara sig undan skattehöjning för det beslutet skall inte tas förrän i november.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
11 August, 2009 04:55

Jösses – höja skatten för att kommunen ska köpa aktier??? Lidköpings aktieportfölj börjar likna något religöst…

Nisse
Gäst
Nisse
11 August, 2009 08:42

Fast en satsad aktie-krona ger inte en krona i avkastning – det tar ett antal år. Att spela med kommuninnevånarnas pengar var inte vad jag väntat mig från en vänsterpolitisk kommun.