Gå direkt till Nyheten (Folkvandring till Rörstrand och Porslinsfestivalen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkvandring till Rörstrand och Porslinsfestivalen

Publicerad Saturday, 15 August 2009, 14:45 av Björn Smitterberg

folkvandring_90815Tusentals människor besökte idag Rörstrandsområdet och Porslinsfestivalen. Hela Rörstrand fylldes av verksamheter med anknytning till formgivning, design, porslin i ett brett program.

Bilderna i reportaget är klickbara till skärmstorlek

Bland annat arrangerades de årliga tävlingarna i att skapa med lera – dels en teknisk gren och dels en etisk gren. Och tävlingen fortsätter nästan hela dagen innan det blir final.

trekeramiker_90815

På bilden är det två kända Lidköpings-keramiker som tävlar – från vänster Mia Schnitzler, och till höger Göran Fogelqvist. Mellan dem sitter Anna Lindell från Jönåker – för till porslinsfestivalen kommer deltagare från hela landet – ja längre än så för en från Japan syntes också i tävlingen, men blev tyvärr utslagen.

tony_skogberg_b

Inne i museet samlades besökare som tagit med sig porslin och lergods hemifrån – här fanns bl a Tony Skogberg, antikihandlare och auktionist, och berättade om de föremål människor hade med sig.

 

På gården  sålde Lidköpings IF 1.000 koppar kaffe för 25 kronor. Då fick man förstås behålla koppen. Men det blev lite tårta över också.

Nedan – rörliga bilder. Klicka på pilen.

[flv:https://lidkopingsnytt.nu/video/porslinsfestivalen_09.flv 400 226]