Gå direkt till Nyheten (Här är brevlådorna Posten tar bort i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Här är brevlådorna Posten tar bort i Lidköping

Publicerad Thursday, 20 August 2009, 14:52 av Tore Sahlström

post_lop_90820Nu är det klart vilka gula brevlådor som ska tas bort i Lidköping. De lådor som ska bort står vid – enligt Posten – lite udda platser som inte människor frekventerar så ofta , samt att man minskar antalet där det nu står två stycken brevlådor. Lidköpingsnytt visar vilka lådor det gäller.

Förändringen börjar den 21 september  och ska vara helt genomfört till den 28 september meddelar Robert Andersson, distriktschef på posten i Lidköping. Posten kommer i god tid klistra upp förändringsdekaler på samtliga brevlådor som blir berörda och dessa dekaler kommer upp den 24 augusti.

Lidköpingsnytt kan på bild redan i dag visa vilka gula brevlådor som försvinner. När det gäller den gula lådan vid Gamlestans livs så är den lådan på husets baksida (Tunbindargatan) som försvinner , men  lådan på framsidan (Skaragatan) blir kvar.

post_bildspel_90820

Brevlådorna som berörs är från vänster:
Esplanaden 46 – Stenportsgatan 23 – Majorsallén 42 – Tunnbindargatan.
Bilden är klickbar till skärmformat

De markstående brevlådorna ersätts med en ny modell som är säkrare och, för att säkerhetsställa övernattsbefordran och minska miljöpåverkan kommer brevlådorna tömmas tidigare än i dag.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Apan
Gäst
Apan
20 August, 2009 05:01

Miljöpåverkan? HAHA wtf?

stefan
Gäst
stefan
20 August, 2009 06:36

Till Apan!!

Kan förklara det med miljöpåverkan.
I och med tidigare tömmningstid så spar man in den senare tömmningstransporten dvs den senare bilen. Man tömmer ju inte en brevlåda en gång/dag utan många tömms flera gånger pga volymerna i lådan därav mindre miljöpåverkan…

Jonas
Gäst
Jonas
20 August, 2009 07:37

tre av postlådorna har jag aldrig lagt märke till! Allt som förbättrar miljön är ju bra!