Gå direkt till Nyheten (Konstgräsplan utan värme?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konstgräsplan utan värme?

Publicerad Thursday, 20 August 2009, 13:10 av Björn Smitterberg

Ett av besparingsförslagen som Kultur- och Fritidsnämndens politiker får för att klara budgeten näsa år är att stänga av värmen till konstgräsplanen vid Framnäs.

Om det sker skulle alltså fotbollen åter  bli utan plan under vintern. Besparingen beräknas bli 200.000 kronor, men det kastas in en brasklapp – för avstängning av värmen innebär också minskade hyresintäkter.

Föreningsägda bollplaner klipps av kommunens personal – det kan också bli en besparingsåtgärd som skulle ge 255.000 kronor fördelat mellan Kultur och Fritid samt Samhällsbyggnad.

Även biblioteken drabbas, anslaget till inköp av böcker och andra medier föreslås minskade.

Besparingarna ställs mot kostnaden på cirka 200.000 kronor i Lidköpingsfestivalen nästa år, samt sommaröppet av varmvattenbassängen, vilket flera handikappade bl a har behov av.

20 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
20 August, 2009 01:25

Inget snack om saken! klart att vi måste spara. Vi måste nu alla ställa upp så Villa kan spela bandy inomhus.

Men man kan spara ännu mer. Frys inte bandybanan, utan låt fotbollen spela i den, så kallade “evenemangshallen” istället.
Finns ju mycket flera fotollsspelare/lag än bandyspelare i kommunen. Då borde de ha förtur till evenemangshallen!!

Observer
Gäst
Observer
20 August, 2009 02:03

Och om två år skall väl hallen stängas för att spara på driften?
Vad är det som händer i vår kommun? Och ändå skall vi betala mer i skatt?

KIRE
Gäst
KIRE
20 August, 2009 02:55

Inte var det väl meningen att dra på sig driftskostnader på 15 miljoner för evenemangshallen, och sedan spara in på övriga idrotter.? Hur går det då när inte Sparbanken Lidköping skjuter till 3 miljoner varje år under 3år ??? Vilka skall då få stå tillbaka ? Det måste väl finnas kalkyler och underlag för att ekonomisera hallen ? Det blir bara frågor och inga svar ? Alla partier står ju bakom denna anläggning, så Ni kan inte stå (an)svarslösa !!

Stig
Gäst
Stig
20 August, 2009 04:13

Vad händer? det ända Lidköpings komun bryr sig om är bandy, bandy o bandy, varför just bandy? en sport som man som proffs i sverige inte överelver på…. fotboll, behöver vi inte ens nämna.

Martin
Gäst
Martin
20 August, 2009 05:10

Det var inga goda nyheter. Småklubbarna får ta smällen när bandyn går före. Det är många som klagar så visa er missnöjdhet nästa år då det är val. Det tänker jag göra.

Jesper
Gäst
Jesper
20 August, 2009 05:12

Känns ju helt absurt att dra in på uppvärmningen av konstgräsplanen. Vad är då vitsen egntligen med att ha en konstgräsplan i kommunen?
Bor i Karlstad och vi har samma problem här uppe med en konstgräsplan utan värme. Det föranledde denna försässong att vi knappt kunde träna ett enda pass på denna plan.
Tanken är väl ändå att en konstgräsplan främst är tänkt att kunna användas under den tiden på året då man inte kan spela på vanligt gräs?

K.H
Gäst
K.H
20 August, 2009 07:45

ja varför ska man spela fotboll på vintern? då är det ju ishockey som gäller. för min del kan man lägga ner båda jag hatar sport. men man brukar ju ha vinter och sommar sport. varför inte följa klimatet och spela fotboll när det är sommar. allt handlar ju bara om prestige nuförtiden det tar död på intresset.

Elin
Gäst
Elin
20 August, 2009 09:23

Föreningarna betalar kommunen för att de klipper fotbollsplanerna…

Jan
Gäst
Jan
20 August, 2009 09:47

K.H
Jag hade inte sagt det bättre. Numera finns det inte några idrottsföreningar, dom är aktiebolag allesammans.

KIRE
Gäst
KIRE
21 August, 2009 07:53

KH
Man skall kunna träna fotboll på vintern även utomhus då det nu finns möjligheter till det. Våren,sommaren och hösten går det ju att spela på vanliga gräsplaner. Hur har Du tänkt Dig att ishockey och bandy skall kunna spela utan någon form av konstfruset ?? då klimatet knappast medger naturisar. Var ligger den prestigen ?

Jan
I Lidköping finns det inte någon förening som är aktiebolag mig veterligen, tala om vilka det är i så fall?????

Byte
Gäst
Byte
21 August, 2009 09:30

Till K.H
Håller med om sommar och vinteridrott. Spola upp Villas gamla bandybarna och ta fram uterinken till hockyn. Inte skall vi göra is på konstgjord väg?

KIRE
Gäst
KIRE
21 August, 2009 10:47

Att ställa kultur- och fritid som står för cirka fem % av kommunens budget mot ”välfärdens kärna” syftar till att flytta fokus från den verkliga politiska frågan. Alliansen har systematiskt sänkt skatterna för de mest välbärgade och skapat stora resursproblem för välfärden. För den som är vän av ett jämlikt samhälle är även det som ingår under kultur- och fritid en del av vår gemensamma välfärd. Pengar finns, men de har gått till de redan rika.

HD
Gäst
HD
21 August, 2009 10:58

Är det någon som är förvånad ? Detta är väl bara början på alla försämringar som kommer p.g.a. Bandyhallens kostnader.
Men så är det när vi har en skendemokrati i vår kommun samt en massa bandynostalgiker i kommunledningen.
Varför kunde vi inte haft en folkomröstning ang. hallen ? Bandyhallen kostnader kommer att påverka samtliga kommuninnevånare på ett eller annat sätt…

lookout
Gäst
lookout
21 August, 2009 03:12

Vi döper hallen till gnäll-hallen, sen anordnar vi VM i gnäll i den. Vi ska ha samma regler som i schlager-EM. Vips så är vi garanterade minst ett evenemang om året. Folkets tack min belöning.

GF
Gäst
GF
21 August, 2009 03:57

Synd att de styrande i Lidköping är så inskränkta och bara satsar på bandy.

simon
Gäst
simon
22 August, 2009 05:17

onödigt att skaffa konstgräsplan om man inte ens ska kunna använda den på vintern? detta är löjligt, värmen måste va på.

G
Gäst
G
25 August, 2009 03:43

Kommunens fotbollsfientlighet sätter hela tiden nya rekord. Det är inte utan att man börjar undra varför.
En kvarts miljard till bandyhall som är till för och nyttjas av välbärgad, svensk, manlig medelklass, samtidigt som man försöker spara in på den sport som tar det absolut största integrationsansvaret i kommunen.
Det är så det som kallas strukturell rasism brukar fungera.

KIRE
Gäst
KIRE
25 August, 2009 04:41

Investeringen i sig är inte det intressanta, det som är intressant är driftskostnaden på 15,3 miljoner per år, som påverkar övriga idrotter och investeringsbehoven för deras del. Dessutom tillkommer efter tre år ytterligare två miljoner som skall finanisieras då Sparbankens bidrag till driften upphör.

Samhällsengagerad
Gäst
Samhällsengagerad
25 August, 2009 05:39

Nu händer det som så många varnade för innan beslutet togs. Kalla inte det för gnäll.