Gå direkt till Nyheten (Allmänhetens åkning i nya hallen på juldagen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Allmänhetens åkning i nya hallen på juldagen

Publicerad Wednesday, 26 August 2009, 12:59 av Björn Smitterberg

bandyhall_lopMed allmänhetens åkning invigs den nya arenan i Lidköping på juldagen, och dagen därpå blir det bandymatch. Den officiella invigningen blir i april – men klart är att det blir en stor katt-mässa och troligen även bostadsmässa i hallen.

Nu har alltså bokningarna börjat komma till hallen. Kommunens förvaltning Kultur & Fritid skall sköta anläggningen liksom andra. Marita Johansson på Kultur & Fritid kommer att sköta bokningarna – och även svara på frågor.

maritajohansson

– Det finns ingen färdig prislista för hallen mer än för idrottsevenemang. Andra evenemang får vi diskutera – dels storleken, hur mycket service som behövs av oss och mycket annat, säger Marita Johansson.

Kommunen har tagit en rad kontakter med mässarrangörer, konsertproducenter och företag i angränsande branscher för att marknadsföra hallen – och har blivit väl mottagna. Klart är alltså att det blir en nationell kattutställning i hallen näsa år, och mycket nära är ett beslut att förläggaa en mässa för villor och boende i Sparbanken Lidköping Arena.

Sparbanken kommer att arrangera sitt 175-årsjubileum i hallen i maj. Banken bidrar med cirka en tredjedel av investeringskostnaden – det som brukar kallas priset för att skapa en evenemangshall i stället för en bandyarena.

I dagarna har upphandlingen skett av en stor resultattavla. Det finns inte plats för jumbotron, men däremot finns plats för en framtida videovägg. Ljuset klarar de krav media har och ljudet är ordinärt för en idrottshall av denna storlek. Som mest kan 12.500 personer komma in, men det krävs att isen får matta och golv.

Andra lokaler kan anpassas efter behov – den “lilla evenemangsarenan” i anslutning till entrén får som mest cirka 200 publikplatser.

Fyra loger finns, de säljs av de olika arrangörerna. Villa Lidköping BK säljer för sina matcher exempelvis.

När det gäller reklam på isanläggningarna – alltså inte bara i nya hallen – så ansvarar den för isidrottsföreningarna gemensamma Isalliansen för denna. Kommunen tar inte ut något för detta – utan pengarna fördelas mellan föreningarna. När det gäller logerna och konferenslokalerna får kommunen del av intäkterna.

Driftskostnaden beräknas nu bli 17 miljoner kronor per år. De närmaste tre åren bidrar Sparbanken Lidköping med 2 miljoner kronor per år. Intäkterna beräknas bli 1,5 miljoner kronor per år så den budgeterade kostnaden för skattebetalarna är de närmaste åren 13,5 miljoner kronor.

annikastedner_90826

Annika Stedner, chef för Kultur & Fritid, presenterade i dag en del detaljer omhur evenemangshallen skall användas.

Ett särskilt utvecklingsråd för att arbeta med de långsiktiga frågorna finns. Här ingår kommunen, här ingår Sparbanken, Destination Läckö-Kinnekulle och idrottsorganisationer.

Bygget går enligt planeringen, såväl i tid som ekonomiskt.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Robert
Gäst
Robert
26 August, 2009 04:15

Hej undrar vad priset för en loge kommer bli under match, verkar mkt intresserad av att hyra in mig någon gång , med vänner och kolleger !

Blomman
Gäst
Blomman
26 August, 2009 06:18

Robert den hyrs nog ut säsongvis skulle jag tro, runt 100.000:-

häst
Gäst
häst
26 August, 2009 09:43

bara 13,5 miljoner per år inte så farligt

Baze
Gäst
Baze
27 August, 2009 11:00

Nä 13,5 mille är ju inte så mycket – Om Inte jag minns fel så kosta ishallen 10 mille att bygga! Och vilket liv det va innan vi fick den..