Gå direkt till Nyheten (EU-möte till Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

EU-möte till Lidköping

Publicerad Wednesday, 26 August 2009, 15:27 av Redaktionen

De b åda närmaste dagarna träffas EU-nätverket West Sweden i Lidköping. Meningen är att utbyta erfarenheter och information och dessutom ta del av EU-aktuell politik på alla nivåer.

I EU-nätverket ingår EU-samordnare, politiker och övriga EU-intresserade från West Swedens medlemskommuner inom Region Värmland, Västra Götalands­regionen och Region Halland. Detta nätverk har växt från år till år och i Lidköping blir det 126 deltagare.

Träff sker på Stadt i Lidköping från lunch till lunch 27-28 augusti och innehåller en rad intressanta föreläsare såsom journalisten Annika Ström Melin och statssekreterare Maria Åsenius.

På fredag förmiddag blir det paneldiskussion om gemensamma frågor som energi, miljö och den demografiska utvecklingen utifrån EU:s betydelse och påverkan på den kommunala och regionala politiken samt kommun och region som aktörer inom EU. I panelen finns EU-parlamentariker Anna Hedh, regionala utvecklingsnämndens ordförande Kent Johansson och West Swedens ordförande Göran Johansson bland andra.