Gå direkt till Nyheten (Oklart om kattutställning i Evenemangshallen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Oklart om kattutställning i Evenemangshallen

Publicerad Wednesday, 26 August 2009, 18:30 av Björn Smitterberg

Det är inte helt klart att det blir en kattutställning i evenemangshallen. Vid en presskonferens i dag gavs uppfattningen att det var klart med en nationell kattutställning – men till Lidköpi9ngsnytt har i kväll meddelats att det diskuteras att förlägga en internationell utställning till Lidköping.

Håkan Svensson, projektledare för den eventuella utställningen i hallen vid Billingebygdens Kattklubb skriver till Lidköpingsnytt:

– Billingebygdens Kattklubb har lämnat in en intresseansökan till Kultur & Fritid om att arrangera en Internationell Kattuställning i Sparbanken Lidköping Arena.

Säger kommunen ja och hyran hamnar på en nivå som vi har möjlighet att klara av så innebär det att vi flyttar vår nuvarande oktoberutställning 2010 till april 2010. Det är ett stort projekt som skulle innebära ombokningar av redan bokade utländska domare etc. Men det vore ett jätteroligt jobb att ta tag i och jag är hundraprocentigt säker på att en internationell kattuställning skulle vara ett perfekt vårarrangemang att ha i arenan och något som många, många Lidköpingsbor skulle besöka och uppskatta.

– Vad allting nu hänger på är vad hyreskostnaden kommer att hamna på. Den avgör helt och hållet om vi kan trycka på knappen och köra. Helst skulle vi vilja börja med marknadsföringen redan idag om det gick.

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Boffsan
Gäst
Boffsan
26 August, 2009 09:56

Klart kommunen måste se till att det blir en katt utställning i nya hallen. Tänk all publicitet som något sådant ger, gratis reklam borde ge en bra hyra.

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
26 August, 2009 11:45

Det börja med bandy. Men bandyn kunde flytta ut om det blev melodifestival. Förresten, närblir det melodifestival? Och det första evenemang förutom bandy man talar om är en kattutställning! Förlåt, men jag måste gapskratta en stund! En kattutställning! Är det detta vad banken och kommunen kunnat greja! En skettdyr lekstuga med gosedjur! Näää, gör ett försök till så vi får skratta åt detta igen! För alla pengar!

Månsan
Gäst
Månsan
27 August, 2009 08:00

Saleby-Bo, varför vara så sarkastisk?
Alla evenemang i hallen bör vi ha en postiv inställning till. För det första är det ett bra sätt att få in intäkter men framför allt så dra varje evenemang nya turister som skall äta, sova och konsumera i vår fina stad. Så därför är det ju jättebra om det blir lite “klös” i hallen!

Kalle
Gäst
Kalle
27 August, 2009 09:13

Det medför ju tyvärr inga intäkter med evenemang som detta.
Det kostar mer runt omkring än vad dom betalar i hyra efter att dom prutat ner hyran för att överhuvudtaget komma hit.

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
27 August, 2009 09:26

Sarkastisk? Tycker inte du att det finns en viss skillnad? Innan bygget var det melodifestival efter bygget kattutställning. Jag tror inte det drar lika mycket folk! Om man sagt att man skulle bygga en hall för issport och mest bandy och sedan sagt att det skall vara kattutställningar där också. Hade vi tyckt att idén var lika kul då? Månsan, tänk lite! Och hur skall en kattförening få ihop pengar till hyran? Kan ju aldrig komma så mycet folk!

villafans
Gäst
villafans
27 August, 2009 09:58

bara inte någon villa spelare är allergsk mot katter så tycker jag det bra med en utställning

Alex
Gäst
Alex
27 August, 2009 10:10

Saleby-Bo : Efter bygget? Visste inte ens att bygget var klart än. Det är klart att det kommer bli större evenemang än en kattutställning i hallen. Men gnällspikar som dig tror tydligen att att det ska vara klart med en mängd stora evenemang redan nu. Ja jösses, vilka negativa människor det finns här runt omkring.

Linda
Gäst
Linda
27 August, 2009 11:42

Ja skulle vilja gå på kattuställning de vore kul !!
Sen hoppas man ju självklart de kommer fler evenemang med tiden och inte bara bandy.

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
27 August, 2009 01:28

Alex du kan inte kunna mycket om ekonomi du! Inte är det negativ att tycka att det skulle vara ett program bokat nu? Eller? Förstår faktiskt inte hur du tänker! Lätt att tycka allt är bra om man inte tar ansvar för sina tankar!

Annette
Gäst
Annette
27 August, 2009 02:37

Oavsett typen av mässa eller arrangemang i Arenan så genererar det intäkter till kommun och näringsliv i Lidköping! Utställare och ev besökare ska bo, äta och ev turista under tiden mässan pågår. En kattutställning drar mer publik än de flesta nog tror! Kan nämnas att första gången det var kattutställning i Tibro Expo kom det nästan 2000 besökare. Detta i en småstad…

Annette
Gäst
Annette
27 August, 2009 02:40

Saleby-Bo vad vet du om en kattklubbs ekonomi? Du kan absolut inte ha jobbat med kattklubbsarrangemang. Då hade du fattat bättre! En kattklubb betalar marknadsmässig hyra och får alls inga jätterabatter av kommunen. Hyreskostnaderna får istället balanseras med sponsor -eller reklamintäkter samt inträde och försäljning av varor och tjänster.

Mångfalld är bra
Gäst
Mångfalld är bra
27 August, 2009 02:58

Tror man att man skall kunna få ett arrangemang av en melodifestival till en Arena innan den ens är klar ja då vet man inte mycket om att arrangera. Bla ska ljud och ljus godkännas. Det går inte innan den är klar. Men den tiden kommer. Var så säker. Tills dess så är väl alla typer av arrangemang ett bra sätt att marknadsföra hallen på?

Henrik
Gäst
Henrik
27 August, 2009 03:32

Saleby-Bo
även om nu det skulle vara rabatterad hyra (vilket jag inte tror) så är väl alla intäkter bättre än inga alls eller????

KattFantast
Gäst
KattFantast
27 August, 2009 04:30

Klart att vi ska ha kattutställning i våran hall, katterna har väl också liv..Bandy intresserade kan säkert tolerera matcher utomhus,, klä på er bara, villa spelarna är väl allergiska mot att betala hyra

Boga
Gäst
Boga
27 August, 2009 08:09

Vilken reaktion!Självklart ska vi ha en kattutst.i Lidköping och vår fina Arena. Har väntat o kämpat för detta i många strider förut, inte dag för tidigt att de lidköpingsbor som har ett bredare intresse än sport får ta del av Arenan,för den skall väl vara allmän nyttig? Ju fler intresseområden ger fler besökare.Och jag VET att en kattutställning genererar inkomster till kommunen o näringslivet även om oinsatta inte begriper detta!
MjAU!!

Mångfalld är bra
Gäst
Mångfalld är bra
27 August, 2009 08:16

En eventuell kattutställning är planerad till april månad då isen är borta. Så inga bandyspelare kommer att behöva spela utomhus. Och då är det väl bättre om nu någon vill hålla en tställning än att hallen ska stå tom?

Boffsan
Gäst
Boffsan
27 August, 2009 09:58

Va härligt med denna “heta” debatt! Det är underbart med alla tycker till och visar att det inte bara är bandy och Villa som ska hålla till i hallen. Mångfald måste ju vara det optimala nu när vi får en hall, eller????

Henrik
Gäst
Henrik
22 September, 2009 03:39

Hej “grannen” henry. Om några år kan du nog kolla in HCL-Leksand också när dom rasat ner lite till :)

GS
Gäst
GS
22 September, 2009 03:51

Kämpa på Henry,! Jag hoppas verkligen att du lyckas med det du jopbbar för.

Henry H
Gäst
Henry H
22 September, 2009 04:06

Henrik
Den dagen hoppas jag inte få uppleva om inte HCL går upp till elitserien altså. “LIF till Elitserien 2010”

Henry H
Gäst
Henry H
22 September, 2009 04:07

GS
Tack för ditt stöd.

Alex
Gäst
Alex
22 September, 2009 07:56

Saleby-Bo : Herregud vilken negativ människa du är. Jag lider med de personer som befinner sig i din närhet.