Gå direkt till Nyheten (Statoil tar ner skyltarna – men det kommer nya)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statoil tar ner skyltarna – men det kommer nya

Publicerad Saturday, 29 August 2009, 07:23 av Insändare

statoil_kellbyNu är det sista helgen som Statoil säljer bensin vid Yngve Lorentzons station i Källby. Men det är redan klart att det efter en ombyggnad bli nya mackar med nya skyltar. Kjell-Åke Starck har skickat en text och bild till Lidköpingsnytt.Det är sista helgen som Statoil säljer bensin i Källby.
Yngve Lorentzon som driver verksamheten har haft anläggningen sedan 1966 då på den tiden det hette ju Esso, 1985 blev ju namnet Statoil. Numera finns även sortiment i butiken som går under namnet Handlarn, där det finns ett ganska bra sortiment av varor såsom fryst,mejerier, bröd m.m.

statoil_kellby

Tisdagen den 1 september kommer  Statoil att gräva upp befintliga tankar, och så småningom kommer Din Ex att ta över bensinförsäljingen då genom en automatstation, den beräknas komma igång någon i oktober.

Butiken med livsmedel trav och tips kommer att har dock öppet som vanlig.

Vad säger då Yngve om denna förändring?
Han är väl ganska “kluven” men också förståeligt nog mycket besviken på Statoils agerande. Man får väl hoppas nu alla gamla kunder och även nya gynnar denna “mack” som är mycket viktig för Källbys befolkning med omnejd!
Själv har underteckand gynnat “macken” sedan 1964 då jag tankade min första moped, sedan dess har det
blivit ett antal liter kan man väl säga!
 
– Kjell-Åke Starck –

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin ekelund
Gäst
Malin ekelund
29 August, 2009 01:58

Tack Kjell-Åke det var väldigt fint skrivet.

Tankar inte dyrt i onödan
Gäst
Tankar inte dyrt i onödan
30 August, 2009 09:26

Hoppas priset på bensin blir billigare än i Lidköping framöver nu då,för tänk vad mycke bensin ni hade sålt om ni legat 30-50 öre lägre än mackarna i Lidköping.
Ser fram emot att tanka i Källby istället för som de sista 30 åren i Lidköping därför att det är billigare där

Gunnel Hamren
Gäst
Gunnel Hamren
30 August, 2009 06:28

Tror du att det är vi på tappen som bestämmer priserna. Om vi ska ligga 50 öre under alla andra tappar får vi betala för att sälja bensin. Ha en bra dag!

Tankar inte dyrt i onödan
Gäst
Tankar inte dyrt i onödan
30 August, 2009 07:47

Snälla Gunnel ge mig ett svar på varför ni ligger konsekvent högre i pris än i Lidköping ,många gånger har det varit 50 öre /liter som diffat.
Många gånger har man varit inne i er såkallade bensinstation för att tex köpa en liter mjölk ,vad konstaterar man då jo bästföredatumet har redan gått ut …vill ni medvetet att folk ska bli sjuka eller är det girigheten som försöker lura till sig några kroner extra..tycker det är riktigt svagt

Gunnel Hamren
Gäst
Gunnel Hamren
31 August, 2009 02:15

Bensinpriserna får du diskutera med Statoils huvudkontor. Många Källbybor är glada och positiva till att vi kommer att finnas kvar. Har jobbat i affär i 30 år, det händer ibland i alla butiker att bästföredatum har gått ut. Då är det bara att säga till personalen så tar vi bort dessa varor. Om “tappen” läggs ner blir det dyrt literpris på mjölken när man ska åka till stan och köpa den. Drar till jobbet och försöker vara positiv.

Flurre
Gäst
Flurre
31 August, 2009 08:12

Till Gunnel. Det är nog inte så många som vet vad som försigår bakom oljebolagens fasader. Tyvärr får bensinmackarna inte köpa bensinen för 1 kr/lit, som de sedan kan ta betalt för vad de vill… Det är ett enda stort oligopol där bolagen bestämmer hur mycket det ska kosta för kunden. Men om du kan importera olja/bensin själv och starta egen mack så kan du nog bli rik snabbt eftersom det är enorma överpriser på bensin.

Gunnel Hamren
Gäst
Gunnel Hamren
31 August, 2009 10:26

Äntligen någon som förstår vad jag menar. Det är inte min chef som bestämmer bensinpriset. Idag tjänar han 10 öre per liter som säljs. Var tar resten vägen? Vi kommer att kämpa på. Så välkommna alla nya och gamla kunder.

Helena
Gäst
Helena
10 September, 2009 08:13

Tack för att ni finns. Utan bensin stannar bilen. Hur blir det då med jobbet som kanske ligger i Lidköping? 20 öre hit eller dit räknat blir det inte så många kronor. Då kan man låta bli att käka en chokladkaka eller dricka nångång, tanka bilen hemmavid är väl bättre och gynna den egna macken. Fortsätt som ni gjort tidigare, det är många som är tacksamma.Helena