Gå direkt till Nyheten (Nytt polishus i Lidköping ligger på is än)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt polishus i Lidköping ligger på is än

Publicerad Tuesday, 01 September 2009, 15:31 av Björn Smitterberg

 Det är fortfarande stopp för Polisen att skaffa ett nytt polishus i Lidköping. Efter att ha planerat ett bygge under ett par år kom den ekonomiska krisen som medför att Polisen inte kan ta kostnaden för ett nytt hus utan att redovisa motsvarande besparingar.
 
– Polishus är specifika, arrester kan exemplvis inte användas till något annat, säger Magnus Blombergsson som är fastighetschef vid Polisen i Västra Götaland.
 
– Därför måste vi vara beredda att skriva avtal på så lång tid att vi måste ha regeringens godkännande.
 
Polisen äger inte sina fastigheter – detta enligt ett nu mer än 15 år gammalt beslut. Polisen skall vara hyresgäster så när det klarnar för polisen om ett nytt hus i Lidköping kommer olika fastighetsföretag att bjudas in till en upphandling – bästa förslag till bästa pris vinner. Det vinnande företaget får bygga och hyra ut.
 
Lämpligt läge är i samråd med Lidköpingskommun planerad – det blir i hörnet av Västra Hamnen och Kållandsgatan.
 
– Tidigast i vinter blir det nog dags för en omprövning för Lidköpings del. Lidköpings polishus är högt prioriterat – och vi behöver visa att  vi kan göra besparingar på hyreskostnader på andra håll för att få pengar till ett nytt hus i Lidköping. Det gamla är synnerligen trångbott och det är ett arbetsmiljöproblem.