Gå direkt till Nyheten (Conagri är till salu)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Conagri är till salu

Publicerad Wednesday, 02 September 2009, 14:11 av Redaktionen

Lantmännen och Scan har beslutat att inleda en försäljningsprocess för det gemensamt ägda IS/IT-bolaget Conagri. Beslutet innebär att en extern part kommer att erbjudas nytt huvudmannaskap.

Den blivande ägaren får därmed ta samlat ansvar för hela Conagris verksamhet, inklusive de tjänster som idag levereras till externa kunder.

Beslutet om att avyttra Conagri är främst påkallat av att Lantmännens behov av IS/IT tjänster har förändrats. Samtidigt är det viktigt att Conagris verksamhet kan fortsätta under ett samlat ansvar. 

– Vi är överens om att detta är ett naturligt steg i och med att våra behov av IS/IT-tjänster har ändrats. För Lantmännens del är det bland annat de senaste årens internationalisering som ställer nya krav på support i våra 19 länder, säger Stefan Hasselgren, CIO på Lantmännen.

Conagri startades 1987 och ägs gemensamt av Lantmännen med 51 % och Scan med 49 %. Företaget levererar både drifttjänster, förvaltning, utveckling samt ERP affärsutveckling. Lantmännen är idag Conagris största uppdragsgivare. Scan står för en fjärdedel av uppdragen och en mindre del av uppdragen kommer från helt externa kunder. 

– Scan ser positivt på det här och har definierat vissa kärnvärden som vi vill ha tillgodosedda även i framtiden. Därför är det viktigt att vår IT-leverantör har tillräckligt stor volym, säger Jerker Wetterteg, Ekonomidirektör på Scan.

Målsättningen är att ett avtal kan tecknas med en tredje part så snart som möjligt. Lantmännen och Scan räknar med att ett avtal om övertagande av Conagri ska vara tecknat senast 1 januari 2010.