Gå direkt till Nyheten (Kinnekullerunda i turism-tävling)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kinnekullerunda i turism-tävling

Publicerad Wednesday, 02 September 2009, 09:31 av Björn Smitterberg

Vårrrundan Kinnekulle har tillsammans med Lights in Alingsås och Göteborgs filmfestivalnominerats som kandidater till Stora Turismprisets regionfinal i Göteborg. Vinnaren, som kommer att koras den 22 september, går vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal i Stockholm.

 Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Prissumman är 100.000 kronor. Priset lyfter fram exempel på ”väl förrättat värv” i nya djärva projekt, men också långvarigt och framgångsrikt arbete inom turistnäringen.  

Uttagningen av finalister sker via sex regionfinaler runt om i Sverige. Regionfinalen i Göteborg inkluderar nominerade för Jönköping, Halland, Västergötland. Den regionala vinnaren går vidare till riksfinal där Stiftelsens styrelse utser den av de sex finalisterna som bäst lever upp till de satta kriterierna för Stora Turismpriset. Utdelningen av Stora Turismpriset 2009 sker i samband med Svenska Rese- och Turistgalan den 22 oktober i Stockholm.