Gå direkt till Nyheten (Marsvinen tar över på Folkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Marsvinen tar över på Folkan

Publicerad Friday, 04 September 2009, 11:56 av Björn Smitterberg

anima_lop_90904G-Force – det är högteknologiska marsvin som är på jakt – gulliga små djur som får i uppddrag att rädda världen. Disney blandade ihop karaktärer från succéerna ”Råttatouille” och “Mission Impossible” till en ny film. Vips så har den unga biopubliken fått möjlighet att få nya favoriter – filmen är nämligen tillåten från 7 år och har svenska röster som dubbats in. Premiär i dag på Folkets Hus i Lidköping.

Filmkritiker som sett filmen på förhandsvisningar säger att koncepter är mycket enkelt – någon skriver till och med “korkat enkelt”. Regissören Hoyt Jeatman har för första gången fått chansen men han är erfaren efter att ha jobbat med en rad filmer med speciella effekter.

anima_90904

Det handlar bl a om FBI-teknikern Ben som sätter samman en specialstyrka bestående av tre ganska speciella marsvin och en datorhacker till mullvad. Just som gruppen, kallar sig för G-Force, ska göra sitt stora avslöjande om den megalomaniska företagsledaren och erkännas som en del av den federala polisen går allt fel. Det här går naturligtvis inte för sig och de ludna små liven flyr hals över huvud från sina forna kollegor för att försöka bevisa sig en gång för alla.

Folkan fortsätter visa Beck, Inglorius Basterds samt Sommaren med Göran tillsammans med den nya G-Force.