Gå direkt till Nyheten (Tio miljarder till kommunerna och landstingen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tio miljarder till kommunerna och landstingen

Publicerad Monday, 07 September 2009, 14:59 av Redaktionen

I dag presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt, näringsminister Maud Olofsson, utbildningsminister Jan Björklund och socialminister Göran Hägglund en satsning som tillför ytterligare resurser till kommunsektorn.
Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2010 att statsbidragen till kommuner och landsting höjs tillfälligt med 10 miljarder kronor 2010. Utöver detta höjs dessutom statsbidragen till landstingen med en miljard kronor 2009 för att underlätta hanteringen av den pågående pandemin.

Tillsammans med andra satsningar innebär detta att Alliansregeringen 2010 har förstärkt kommunsektorn med 38 miljarder kronor, jämfört med 2006 års nivå. På så sätt värnar regeringen välfärdens kärna, sysselsättningen och förtroendet mellan medborgare och det offentliga.