Gå direkt till Nyheten (Skara-mack först ut att bli säkrare mot rån)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara-mack först ut att bli säkrare mot rån

Publicerad Tuesday, 08 September 2009, 10:35 av Redaktionen

Nu har Statoilstationen på Skaraborgsgatan i Skara inte längre några kontanter i kassalådan. Ett nytt system för kontanter har ersatt den traditionella kassalådan. Detta för ökad säkerhet för personalen pcj för att minimera risken för rån och rånförsök.

– Vi är glada att vi får en ännu säkrare arbetsplats. Med kontanthanterings-systemet behöver inte personalen längre tänka på exponeringen av lösa pengar i kassalådan, säger stationens föreståndare Anders Klarén.

Senast i slutet av 2009 ska alla Statoils stationer i Sverige ha kontanthanteringssystem vilket kommer att leda till en säkrare kedja. Investeringen kostar runt 30 miljoner kronor.

Bytet för rån på Statoilstationer var under 2008 i genomsnitt cirka 1.500 kronor. Sju av tio rån mot Statoilstationer klaras upp jämfört med övrig detaljhandel där tre av tio klaras upp. Statoil arbetar sedan flera år systematiskt med att öka säkerheten och att minska risken för rån på stationerna. Bland annat utbildar Statoil personalen i hur man agerar vid butiksrån till exempel hur man tar signalement på rånarna.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Magnus
Gäst
Magnus
8 September, 2009 04:28

Har vi haft på Statoil här i Falköping det senaste halvåret, samma system som många ICA butiker mm har…