Gå direkt till Nyheten (Vänersborgshallen blev ekonomisk skandal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänersborgshallen blev ekonomisk skandal

Publicerad Wednesday, 09 September 2009, 07:01 av Redaktionen

Den nya bandyhallen i Vänersborg har under somamren stigit kraftigt i pris och notan slutar nu på 234 miljoner kronor. Nu kommer huvuden att rulla – såväl i bandyorganisationerna som i politiken i Vänersborg.

Bara på några sommarmånader har priset gått upp med 40 miljoner kronor, skriver GöteborgsPosten som refererar en presskonferens på tisdagskvällen. Ett av bekymren med prishöjningen är att ingen just nu kan förklara den.

Kommunstyrelsen har inte informerats, men däremot har kommunledningen satt in revisorerna på att granska byggets ekonomi och avtal. Bygget kan nu bli föremål för en annan kamp än bandy – nämligen juridisk. Förutom att hallen blivit avsevärt mycket dyrare än väntat så är den kraftigt försenad.

Avtalet om evenemangshallen i Lidköping är sådant att det är entreprenörerna som tar risken för kostnadshöjningar.

25 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rickard
Gäst
Rickard
9 September, 2009 10:46

Läs å inse.. Ni som gnäller på Lidköping evenemangshall ska egentligen vara tysta ni ser ju själva hur det kan gå å ni gnäller om en Port som inte håller måttet haha Jag har för mig att Vänersborgs Arena inte skulle gå på mer än max 174 miljoner det är alltså en rätt så rejäl skillnad.. Jaja en port som inte håller måttet det ska det gnällas på.. haha det är skratt retande

O-);
Gäst
O-);
9 September, 2009 11:27

Oavsett porten kostar hallspektaklet oss ca 130 miljoner + 20(?) miljoner/år i drift som kunde användas mycket bättre och då tycker *iaf* jag att man har rätt att klaga på bygget oavsett om det är igång….

Intresserad
Gäst
Intresserad
9 September, 2009 11:32

Rickard: Jag bor inte i Vänersborg, jag bor i Lidköping och vill få absolut bästa möjliga valuta för mina skattepengar. Det känns inte alls skrattretande att man runt om i Sverige totalt sett lägger ner miljarder på att bygga bandyhallar/evenemangshallar och samtidigt dras det ner på vårdplatser i samma kommuner. För mig känns det olustigt och jag lider med de som drabbas av uppsägningar men alla har vi olika humor…

Intresserad
Gäst
Intresserad
9 September, 2009 12:36

Vid något tillfälle fanns en antydan om att inredning och inventarier inte ingick i vår arena. Är det riktigt?

Rickard
Gäst
Rickard
9 September, 2009 01:14

Jo men då menar du oxå att hallen inte gett jobb åt andra inte bara nu undertiden den byggs utan på heltid sen.. Menar du o-); att sparbanken ska betala nya vårdplatser med mera? Oavsett vad som görs så kommer det alltid att finnas gnällspikar som er men för en gångs skull så läggs pengarna på nått vetigt anser ja.. Kan kännas bra att nästa gång kungen kommer så är det inte bara blommorna i alla rondeler som vi ska skrytta med..

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
9 September, 2009 01:39

Verkar på dina inlägg, Rickard som att pengarna skulle komma till mycket bättre nytta för skola och utbilding än en evenemangshall. Sen kan du “skrytta” med stavning!

Rickard
Gäst
Rickard
9 September, 2009 02:38

Det bästa med det hela är att hallen står där och den kommer att andvändas till det jag älskar bland annat (Bandy) Då måste jag fråga om du Tjalle tycker att Lidköping inte satsar på skolan? De la gardie skolan har inte byggs om på länge elle? Komvux har inte fått nya lokaler elle? en ny skola på Råda mosse är inte byggd heller elle?

Rickard
Gäst
Rickard
9 September, 2009 02:40

Tjalle: Trots min stavning så värkar du förstå mig rätt bra ändå å även jag som ni och min stavning är inte perfekta men där imot så blir hallen perfekt bra va :)

Henrik
Gäst
Henrik
9 September, 2009 02:51

Är du så bitter och instängd Tjalle så att du hackar ner på stavningen på dom som försvarar hallen ?
Du har iofs alltid haft en vacket låg nivå på dina inlägg om hallen men det var ett lågvattenmärke även för dig.

Angående artikel så är det ett jävla mirakel att dom lyckas missa på 40 mille och ingen vet varför ?
Alla fattar väl iofs att nån vet varför men den personen håller käften. Lite som han som visste vad detskulle kosta men ljög ändå.

Snubbe
Gäst
Snubbe
9 September, 2009 05:45

Se och lär, Lidköping evenemangshall.. Se till att hålla i pengarna och kolla vart varenda krona går i projektet. Se till att ev huvud rullar innan eller under projektet, och inte efter när det redan är för sent.

Gunnar
Gäst
Gunnar
9 September, 2009 10:18

Rickard jag förstår att du tycker om bandy men du måste väl hålla med att man får vara lite kritisk till denna. För vad jag har kunnat läsa har kommunen politiker gått ut med att inget annat kommer att bli lidande men så är det väl inte. Om du köper en ny bil och inte har mat på bordet vad är orsaken till att det inte finns mat. Vad tror du, själv har jag en plånbok med flera fack är det slut i det ena får jag ta i det andra.

Mikael
Gäst
Mikael
10 September, 2009 04:15

Också fortsätter diskussionen om evangemangshallen. En fråga som delat Lidköpingsborna i två läger och som kommer pågå ända tills det är dags att bygga en ny hall då den gamla blivit omodern.

O-);
Gäst
O-);
10 September, 2009 08:17

@Rickard: Sparbanken får göra vad de vill med sina pengar. Men kommunes del som är mycket större kan läggas på annat. Så länge skolbarnen erbjuds hörselskydd för att klasskamrater inte kan vara tysta under lektionerna och lärarna inte har resurser till att lösa problemen tycker *iaf* jag att det är bättre att pengarna går till skolan än att Villa ska få spela bandy inomhus!

Rickard
Gäst
Rickard
10 September, 2009 08:46

hehe ja visst är det kneppigt Mikael: Det känns rätt så bra å vara i det vinnande lägret om man kan kalla det så ;) Kan inte någon bara förklara varför ni är så imot en super modern hall samt varför är ni så imot en forsatt levande av Bandyn som Lidköping har stora treditioner i samt gett ett öga utått för Lidköping i så många år.. Villa Bk är det Lag som har vart i högsta serien längst i Sverige det måste ju säga nått tycker man,

Rickard
Gäst
Rickard
10 September, 2009 12:52

o-); Med tanke på att Villa har många barn å ungdomar där ja vet att disiplin i klubben är nått som Villa jobbar på bland annat så tar ju Villa på sätt å vis på sig å lära ut de inte skolan kan sen så anser jag att ska vi ha Bandy i Lidköping på Elit nivå om 15 år så var en hall ett måste tyvärr så är det så även om bandy kulturen gör sig bäst utomhus..

Rickard
Gäst
Rickard
10 September, 2009 12:56

o-); I Lidköping så har det ju satsas rätt så rejält på just skolor bla annat så har dom renoverat de la gardie skolan om du har missat de sen har dom byggt en helt nu på råda mosse samt renoverat andra skolor som Lidåker å wennerbergs skolan så pengarna finns allt till skolan oxå men det är ju inte hallens fel att våra politiker inte lägger pengarna på att anställa mer personal till skolorna så dina barn slipper att ha hörselskydd…

O-);
Gäst
O-);
10 September, 2009 02:29

@Rickard: Givetvis är det ju inte hallens fel, hallen är ju ett dött ting. Men att satsa på den istället för skolan när det behövs tycker jag är direkt idiotiskt. Men med tanke på den närhet mellan vill och de som arbetar i kommunen är det kanske inte så konstigt att ett korkat förslag som bandyhallbygget går igenom…

arne
Gäst
arne
10 September, 2009 05:13

Monumentet över ett monumentalt misslyckande där också!!

Patrik
Gäst
Patrik
11 September, 2009 07:17

Man skäms ju över att bo i den här staden med alla bakåtsträvande invånare som inte vill utveckla våran stad på nåt sätt och vis. Det byggs en evenemangshall till idrott, konserter och alla möjliga olika evenemang. En arena som kommer locka folk till staden och kan dra in stora pengar genom olika evenemang. men då säger våra svenssons “usch fy, vad ska vi med den till? Låt oss va utan nåt att locka folk med”. Tråkiga j-vla lidköpingsbor!!

GS
Gäst
GS
11 September, 2009 09:37

Arne, kan du förklara vad du syftar på? Jag tycker bygget av hallen är en bra grej för Lidköping, hoppas att det kommer många andra evenemang dit än bandyn. Vad är det för mer du menar är dåligt i Lisch, det är riktigt bra här tycker jag.

arne
Gäst
arne
12 September, 2009 07:30

Såg den ansvarige för bandyhallen i Vänersborg på nyheterna nyss, han var verkligen nedpinkad. Stackars sate som gjort en sådan tavla, satsa så mycket pengar!

Gunnar
Gäst
Gunnar
12 September, 2009 08:46

arne

Hur kan du tycka synd om en som inte kan sin sak

Zaphod
Gäst
Zaphod
12 September, 2009 11:25

Vad säger du Gunnar om att dra ner till konstgräsplan med schaktmaskin? Kostar ju bara pengar. Finns ju inget fotbollslag som är förtjänt av det med tanke på att samtliga lag i kommunen ligger i gärdsgårdsserierna. Å den där strandpromenaden…kostar ju bara det med i bygge och underhåll, fullständig värdelös grej som bara görs för turister och folk som har som fritidsintresse att röra på sig utmed stranden…

bb
Gäst
bb
12 September, 2009 03:41

Gunnar jag tycker inte det minsta synd om honom. Är man så korkad att lägga så mycket pengar på en bandyhall förtjänar man sparken!

Gunnar
Gäst
Gunnar
12 September, 2009 05:45

Zaphod

Det är nog att du inte kan detta med pengar. Som ekonom vet jag att man skall hålla i dom. Men om du tycker att det är fritt fram för klantar att sprida invånarnas pengar p.g.a. dålig kunskap får det stå för dig. Det är inte han som drabbas utan de som får vända slantarna varje månad för att få det räcka. Ge honom sparken “för stöld av invånarnas pengar” Det finns de som fått sparken för mindre.