Gå direkt till Nyheten (Älvkanten måste stöttas – risk för ras)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Älvkanten måste stöttas – risk för ras

Publicerad Thursday, 10 September 2009, 11:48 av Björn Smitterberg

elvbrink_lop_90910Ett nytt skydd för att hindra älvens kant att rasa ned i Lidan och ta med sig en mindre parkeringsplats diskuteras i Lidköpings kommun. Det är den stenlagda kajen vid den lilla parkeringsplatsen och vid skulpturen på västra älvbrinken, mitt för sparbankens fastighet.

elvbrink_90910

En arkeologisk undersökning har gjorts för att inte utfyllnaden i älven skall skada något, och nu är allt klart för att göra en utfyllnad från älvens botten upp till normala ytan. Därmed får stenskoningen ett ytterligare stöd.

Trots detta vill kommunens tjänstemän inte att banken ska få använda platsen som kundparkering – vilket tidigare varit fallet. I området finns ju sedan tidigare flera andra parkeringsplatser.

Den nya utfyllnaden i älven – som alltså inte ska synas ovan ytan – beräknas kosta 150.000 kronor. Stödet kallas för tryckbank i handlingarna. Samhällsbyggnadsnämnden skall besluta vid sitt kommande möte om utfyllnaden.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
10 September, 2009 12:46

Banken är på glid!

Baze
Gäst
Baze
10 September, 2009 04:13

Då vågar man inte gå där längre då – Eller?