Gå direkt till Nyheten (Debatt: Kommunalvården i fokus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Kommunalvården i fokus

Publicerad Sunday, 13 September 2009, 07:50 av Redaktionen

ikondebatt– Vi skall behålla vården i största delen i kommunens regi, skriver miljöpartisten Göran Larsson i en debattartikel.

Vi har en vård och omsorg i Lidköping som vi kan vara stolta över och varje dag sker det tusentals möten mellan vårdpersonalen och de som behöver stöd på olika sätt och det är ju själva kärnan i vår välfärds erbjudande inom vården i kommunen.
 
Vi vet att vi har en åldrande befolkning och att vi år 2025 kommer vara 25 % fler som har en ålder över 65 och detta innebär att vi hela tiden måste utveckla kommunens hälso och sjukvård och (Mp) tillsammans med (S) och (V) i Lidköping vill att den ska vara i framkant och det innebär att vi ska bibehålla vården till största del inom vår egna regi och jobba med helheten.
 
Det behövs en förstärkning inom LSS, hemvården, det särskilda, boendet, korttiden och avlastningen inom de kommande åren och genom att vi har verksamheterna inom den egna regin så är det klart mycket lättare att klara denna utmaning när vi äger verksamheterna själva inom kommunen.
 
Detta kommer självklart att vara en viktig kommunal valfråga och det är därför mycket viktigt att man som medborgare sätter sig in i denna fråga och gör man det så är jag säker att de flesta vill att vi ska fortsätta med att ha verksamheterna i den egna regin.
 
Det är självklart så att dagens ansträngda ekonomiska läge är bekymmersamt för vården i kommunen men tack vare att det görs så mycket gott ute i verksamheterna så ska vi klara årets och 2010 års besparing inom ramen på 2 %. Vi måste hela tiden jobba med det långsiktiga perspektivet där vi bibehåller vår, skulle jag vilja påstå , unika helhetssyn inom vård och omsorg i kommun Sverige.
 
Jag vill avsluta med att uttrycka min stora respekt för all den vårdpersonal som finns ute i våra verksamheter och det är självklart alltid viktigt att se varje personal och ge han eller hon möjlighet att utvecklas inom sitt så viktiga vårdyrke och detta förstärker inte minst kvaliteten i vården för de vården alltid har i centrum , den enskilde vårdtageren.

Göran Larsson  Miljöpartiet.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Zaphod
Gäst
Zaphod
13 September, 2009 09:14

Det finns ju mer vård som bedrivs kommunen där vård & omsorg inte är huvudman. Hur tänker ni med det “långsiktiga perspektivet” och den “unika helhetsynen” i dessa verksamheter?

Jeanette
Gäst
Jeanette
13 September, 2009 09:23

Har vi verkligen en vårdomsorg att vara stolta över när man får läsa om kränkningr bland äldre???
Chefen är förtvivlad och tar verkligen anmälningar på allvar säger hon, politiker säger att de aldrig kan acceptera dåligt bemötande i vården.
Men vad görs?
Det kan bli tal om omplacering läser man.
Det är horribelt! Varför ska problemen flyttas, de är väl lika känslokalla där.
Med det visar ni att det är ok att trampa på de äldre.