Gå direkt till Nyheten (“Hästarenan kommer att gå i konkurs!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Hästarenan kommer att gå i konkurs!”

Publicerad Sunday, 13 September 2009, 07:40 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall skriver på sin blogg att han inte är orolig för Lidköpings ekonomi vad gäller kostnaden för evenemangshallen. Han skriver också att Skövde gör rätt med sin stora satsning på ett badhus. Men däremot dömer han ut projektet med en stor hästarena i Vara.

Den kommer enligt Hedvall att gå i konkurs, och han skriver vidare att det kanske är en förutsättning för att arenan skall klara sig långsiktigt. Han spår också en flytt av Varabor till Lidköping.

Klicka här

29 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tävlingsmänniska
Gäst
Tävlingsmänniska
13 September, 2009 10:43

Och vem är Kjell att bedömma om horese arenan kommer att gå eller ej! Det är precis lika dumt som om Varas kommunalråd skulle kunna veta det. Ni har ju absolut ingen som helst kunskap i den branschen eller är insatta hur den kundgruppen tänker…..

bb
Gäst
bb
13 September, 2009 12:55

Kasta sten i glashus!

Hmmm
Gäst
Hmmm
13 September, 2009 06:39

Slutar inte att förvånas

Kjell du borde nog sluta att klanka på andra.
Man får skämmas som lidköpingsbo för dina uttalanden.

Bengt
Gäst
Bengt
13 September, 2009 06:58

Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, så är det tämligen meningslöst när småkommuner gör dylika satsningar. De kommer att fortsätta tappa innevånare till storstäderna, i alla fall. Bortkastade pengar alltså…

dap
Gäst
dap
13 September, 2009 07:16

Klart att Hedvall inte är orolig för evenemangshallen, det är ju bara att höja skatten när det inte går ihop.
De har ju redan börjat så smått…

Peter
Gäst
Peter
13 September, 2009 08:00

Det ju vi Lidköpingsbor som kommer att få betala för kalaset med “bandyhallen” när inte intänkterna kommer att räcka till drift och underhåll framöver,.
Tala om att kasta sten i glashus av Kjell……….
Inte för jag vill vara negativ …..men det kommer bli ett dyrt kalas med “katthallen”, tro mej

Oven
Gäst
Oven
13 September, 2009 09:06

@dap, den ev. skatthöjningen beror ju på att alliansregeringen som en av de första åtgärderna ströp uppräkningen av statsbidragen till kommuner och landsting. Av denna anledning höjde också borgarkommunerna runtomkring skatten. Alltså de har redan höjt. Så du kan nog skatta dig rätt lycklig trots allt, även om du vägrar att inse det!

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
13 September, 2009 09:16

Håller med att man får skämmas för kommunalrådets uttalanden! Usch!

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
13 September, 2009 11:00

Läs vad jag skrivit istället för att klanka.
Jo,,jag är mycket insatt i frågan. Tyvärr är inte beslutsfattarna det.Vi får väl se vilken bank som ställer upp…

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
13 September, 2009 11:04

Dessutom är ni inte insatta i vår hall heller…Eftersom banken ställde upp med 70 miljoner har vi fått mycket för pengarna.Något glashus är det naturligtvis inte fråga om..Ni kan bara följa de kommande årens verklighet…och som sagt försök att sätta er in i frågorna innan det skrivs en massa trams….

Mångfald
Gäst
Mångfald
13 September, 2009 11:09

Peter. Fårstår inte att du ska klanka ner på utställningar som ännu inte ägt rum. Du har ju inget att döma utifrån än. Och vem är du att avgöra vilka människors olika intressen som är viktigare än andras?

Börja ta emot olika Evenemang med öppna armar så får man lära sig efter hand utifrån positiva och negativa erfarenheter. Arenan står där och kommer så att göra i många år så varför inte vara med och hjälpa istället för att stjälpa.

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
14 September, 2009 09:14

Liten märklig reflektion Hedvall, “Jo,,jag är mycket insatt i frågan” tydligen mer än Varas kommunalråd???. Man skäms som Lidköpingsbo över ditt sätt att utrycka dig.
Vad gäller Ove i sitt inlägg, jo naturligtvis är det den sittande regeringen fel om vi skattebetalare skall bekosta ev framtida utgifter för EH. Att du bara orkar Ove, lägg av.

dap
Gäst
dap
14 September, 2009 10:09

Hedvall:
Klart att Du som kommunalråd i Lidköping är mycket mer insatt i frågan är de i Vara som handhar den.
Sedan kan jag hålla med Dig om att man får mycket bandyhall för pengarna och skulle inte driften av evenemangshallen klaras av är det väl bara att spara på skola, vård och omsorg.

dap
Gäst
dap
14 September, 2009 10:17

Oven:
Kommunalskatten var 1999 20,69 kr fram till 2004 då den höjdes till 21,09 kr. Sedan dess har den legat still, har för mig att det var ett socialistiskt styre i landet under den tid som skatten höjdes och borgeligt styre under den tid skatten har legat still.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 September, 2009 10:51

Skäms du..Nyinflyttad…ta reda på fakta och gör en bedöming så får vi se vem som skäms mest..Vara tar på sig 15 miljoner i drift..sedan överlåter man till marknadskrafterna.

Box
Gäst
Box
14 September, 2009 11:15

Kjell Hedvall: Frågan är väl varför du ska kommentera Varas arena, det är väl ändå inget du har med att göra?

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 September, 2009 11:58

Jag gjorde en artikel i min blog om de olika arenorna som uppförs i närområdet.Det hade vart fel att inte ta med Varas hästarena som överlämnats till marknadens krafter…Jag förbehåller mig rätten att ha uppfattning om precis vad jag vill..i motsats till andra vågar jag framföra dem och stå för det…

bb
Gäst
bb
14 September, 2009 11:58

Håller med Box, vi i Bandyköping ska inte lägga oss i vad de gör i Vara!

Oven
Gäst
Oven
14 September, 2009 12:12

Vad är det du kommenterar dap????????????
Försök lämna en kommentar till det jag skrev istället!

Förvånad
Gäst
Förvånad
14 September, 2009 01:00

Som gammal socialdemokrat tycker jag att du Kjell skall värna om Lidköping och Lidköpingsborna och inte lägga dej i och kommentera t.ex Varas åttaganden. Sköt om oss här och uppför dej som en vuxen socialdemokrat. Det kommer ju snart ett val. Tack

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
14 September, 2009 01:18

Jo jag skäms Hedvall över ditt sätt att kommentera (idetta fall Varas förehavanden), det framgår oftast i dina inlägg att just du har rätt i sakfrågor. Det är ett märkligt förehavande att ett kommunalråd på så sätt utmärker sig om andra kommuners förehavanden. Förstår inte vad du är ute efter. Dax att ta timeout?

Oven
Gäst
Oven
14 September, 2009 01:39

Är det månne de som kallar sig frihetens företrädare som vill belägga kommunalrådet med munkavle? Det var likadant med Wihe, han skulle heller inte få säga vad han tyckte. Frihet för individen, jo jag tackar!

dap
Gäst
dap
14 September, 2009 02:59

Oven:
Varför skulle jag hålla mig till frågan när Du aldrig gör det?
Jag skrev att om inte evenemangshallen går ihop är det ju bara att höja skatten.
Din kommentar är att borgarkommunerna runtomkring höjt skatten, vad det nu har med Lidköpings skatter och ekonomi att göra?
Men i din iver att klanka på nuvarande regering missar Du oftast vad inläggen handlar om.
För Du kommenterade ju inte ens inlägget om skatterna i vår kommun.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 September, 2009 04:07

Lars måste ha fullständigt missuppfattat vad jag skrivit.
Jag anser att hästarenan kommer att bli en tillgång givetvis om den uppförs.Det du uttrycker dej om skit finns inte i min tanke ens.
Att en verksamhet går i konkurs innebär inte att det är varken är meningslöst eller odugligt.Det innebär bara att värderingen går ned till rätt ekonomisk nivå..Nämligen marknadsnivån…En fastighet är inte mer värd än dess hyresgäster…

Me, Myself and I
Gäst
Me, Myself and I
14 September, 2009 10:15

Här är det inte speciellt högt till tak…….

Bosse
Gäst
Bosse
14 September, 2009 10:42

Måste bara få flika in med en liten rolig sak: På Hedvalls egen blogg har han själv skrivit “I Lidköpingsnytt tillåts dock människor att lämna kommentarer i frågor de inte vet nåt om. Dessa blir då ofta både felaktiga och osanna.Det kallar jag idioti men som sagt det får jag inte.” Hedvall vet inget om hur hästarenan kommer att gå, men ändå kommenterar han sådant han inte vet något om!

Yim - Yung
Gäst
Yim - Yung
15 September, 2009 06:23

2009-09-15 kl 06.25

Helt rätt Kjell Hedvall. !
Klarsynt o raktfram. men kanske lite otaktiskt att säga en sådan sak rätt ut. Det är liksom som att svära över altaret.
Vissa saker får man inte bara säga, det anses som ofint.
Min du (o ni politiker ) kör ju erat eget race, o så länge som vi genom demokrati tillsätter politiker så har vi ju liksom redan godkännt allt som av er sägs.