Gå direkt till Nyheten (– Hej Kollokoki i Sjölundaskogen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Hej Kollokoki i Sjölundaskogen

Publicerad Sunday, 13 September 2009, 16:43 av Björn Smitterberg

mulle_lop_90913– Titta, där sitter ju Mulle!
Alla känner Mulle, även barn i medelåldern känner Mulle. Alla vet vad det går ut på. Friluftsfrämjandet som står bakom skogsmullarna hade en härlig dag med massor av besökare vid Sjölunda i dag.
De möttes av Mulle som tittade fram bland träden – den här mullen heter Carolina Jonsson till vardags.

mulle_90913

Det blev våfflor som stekts över öppen eld så det var en het stämning på Friluftsfrämjandets aktivitetsdag. Men också sval – får många var det som valde att låna kanoter av typ canadensare och paddla en tur längs Vänerns strand – ivrigt påhejade av canadagäss (lämpligt nog).

canadensare_90913

Här fanns också en hinderbana och en slags tipspromenad av det mer ovanliga slaget – bl a gällde det att slå kullerbyttor.

a-bron_90913

Bilderna i reportaget är klickbara till skärmformat.

Att ta sig över en liten bäck – inga problem för skogsvana. Här bjöds på en A-bro och efter lite tveckan prövade Isabel Hult på bron.

Vänermuseet hjälpte till också. Ett mikroskop kopplat till en TV gjorde en spindel till ett väldigt stort djur som försökte bita Claës Englund från Vänermuseet – han som åker runt med ett rullande laboratorium och visar barnen spännande små små saker.

claes_englund_90913

– Titta vilka gifita tänder den har och försöker bita i min tumme, berättar Claës Englund.

– Den försöker bita mig i tummen. Vilken tur att vi i Sverige inte har spindlar som kan bita genom människors hud, sa Claës Englund – och barnen höll med.

Många våfflor blev det, stekta, eller heter det gräddade kanske, över öppen eld. Mattias Jonsson och Pia Björnsdotter bjöd på våfflorna.

vafflor_90913

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
solros...
Gäst
solros...
13 September, 2009 10:17

Skojigt för barnen med Mulle!!! Undrar bara från vilken ålder det passar… Hittar Mulle på aktiviteter även för barn som snart fyller 2 år?… Och när blir det fler tillfällen att träffa Mulle??? Någon som är involverad i det hela som kanske kan ge mig svar på funderingarna!!!…

Pia Björnsdotter
Gäst
Pia Björnsdotter
14 September, 2009 07:19

I sk Skogs-Mulle går barn mellan 5-7 år. Innan dess har vi från höst det år barnet fyller tre år Knytte där man går ut med ledare tillsammans med föräldrar. Vänd dig till Friluftsfrämjandet Lidköping för mer information! Mvh Styrelsen Lidköpings Lokalavdelning