Gå direkt till Nyheten (Släppte ut hästar i Ridhuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Släppte ut hästar i Ridhuset

Publicerad Sunday, 13 September 2009, 08:05 av Björn Smitterberg

Vid midnatt upptäcktes att någon tagit sig in i stallarna till Ridhuset i Lidköping. Väl inne har hästar släppts ut ur sina boxar så när personal kom till stallet gick hästarna runt fritt inne i gångarna.

Polis kontaktades som rapporterar för laga intrång och egenmäktigt förfarande.

13 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Babblan
Gäst
Babblan
13 September, 2009 09:57

Vad är det för knäppskallar vi har i vår lilla stad egentligen. Fattar de inte vad de kan ställa till med genom sitt obetänksamma handlande. Hästar är stora, men ömtåliga varelser. Är det samma rastlösa gäng som ställer till allt ofog i stan som att sparka sönder i parker, på Rörstrandsområdet och nu detta? Finns det inga föräldrar som sätter gränser för barnens ute-tider? Barn ska sova på nätterna och inte vara ute är min bestämda uppfattning

Susanne Broberg
Gäst
Susanne Broberg
13 September, 2009 11:42

2 av våra hästar befann sig utanför ridskolan. Jag vill framföra ett STORT TACK till uppmärksamma bilister som ringde polis och mig, och tjejerna som fångade in dom. Tack snälla ni.
LRK / Susanne

Jocke
Gäst
Jocke
13 September, 2009 12:09

eller så vart det vuxna som gjorde det,,

Kalle K
Gäst
Kalle K
13 September, 2009 02:31

De som gjorde det är nog fullt medvetna om vad som kan hända och förmodligen skiter de i det…

Babblan
Gäst
Babblan
13 September, 2009 05:56

Jag ser en skillnad i att vara vuxen = ansvarstagande och vuxen= myndig. En ansvarstagande vuxen släpper inte lös hästar eller sparkar sönder, men en person som uppnått myndighetsålder är inte alltid vuxen i ordets rätta bemärkelse. Jag tror att dessa illdåd utförts av ungdom runt 16 – 20 år som inte vet var de ska göra av sin energi, och inte heller lärt sig skillnaden på bus och allvarliga felsteg.

Annette
Gäst
Annette
13 September, 2009 06:28

Ja, Tack för tacket…. Tycker att alla ska va bra medmänniskor vad som än händer. Det är för många som tänker att “det är inte mina bekymmer.”
Ja vi var bara på väg hem när vi åkte förbi o såg 2 hästar ute på parkeringen. så vi vände. Det är alltid skönt för själen o hjälpa till….. hoppas alla tycker det va det än gäller…våra barn, djur, och allt annan på vår lilla planet…
Hoppas det aldrig händer mer… kram på er i LRK
Tjejerna i HL

Skrollan
Gäst
Skrollan
13 September, 2009 09:40

Usch så obehagligt. Vem kan göra något sådant. För ju tankarna vidare till alla andra obehagliga saker somm kan hända hästarna om folk numer kommer och går helt ostört på nätterna i “

Skrollan
Gäst
Skrollan
13 September, 2009 09:41

Jag trodde det var bådelåst och larmat.

Tomas
Gäst
Tomas
13 September, 2009 10:53

det verkar som de flesta ungomar här i staden är föräldralösa…….

Henrik
Gäst
Henrik
14 September, 2009 12:07

Starkt jobbat föräldrar till såna där misslyckade barn som gör sånt. Ni måste vara jävligt nöjda med er själva.

Hoppas det inte blev några stora problem för alla små ridtjejer som fixar o donar med hästarna.

Anonym
Gäst
Anonym
14 September, 2009 02:45

Jag förstår inte riktigt vad man får ut av att släppa lös våra ridskolehästar. De som sliter och kämpar samt lyser upp vår tillvaro. Vad har de gjort för ont och varför ska de behandlas på detta sätt? Jag hoppas att de skyldiga ångrar sig. Detta kunde gått riktigt illa, med tanke på den stora vägen som går utanför Lidköpings Ridklubb. Dags att sätta upp kameror så vi får ett slut på de här fjanterierna !

Mmm
Gäst
Mmm
14 September, 2009 12:34

Anonym: Eller så gör ni som alla andra som vill ha sina saker ifred, LÅS och LARM… Kan hålla med om att de är beklagligt men är de bara och knata in och släppa ut pollarna så ska ni ju vara glada att dom finns kvar överhuvudtaget, så ingen plockar med sig hästarna och säljer dom menar jag. Ett lås på varje box kanske är billiga investerade pengar….

Frida
Gäst
Frida
14 September, 2009 03:12

Det går inte att bara knata in och ta våra hästar, det finns branddörrar man måste ta sig igenom delvis. Tycker du själv att ett lås på varje box skulle lösa de problemen? Aldrig funderat på brandsäkertheten för våra djur ?