Gå direkt till Nyheten (Varas kommunalråd: Hästarenan är ett privat bolag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Varas kommunalråd: Hästarenan är ett privat bolag

Publicerad Sunday, 13 September 2009, 15:43 av Björn Smitterberg

Jan-Erik Wallin, kommunalråd i Vara och moderat, säger i en kommentar att Vara Horse Arena är en satsning som ett privat bolag gör – medan Lidköpings nya stora arenas eventuella förluster drabbar skattebetalarna i Lidköping.

Jan-Erik Wallin uttalade sig i SR Skaraborg tidigare med anledning av Kjell Hedvalls kritik mot Varas hästarena på sin blogg vilket tidigare refererats av Lidköpingsnytt.

18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
13 September, 2009 04:27

Vara kommun garanterar väl trots allt ett antal miljoner varje år avseende driften av anläggningen, eller har jag fel?

Oven
Gäst
Oven
13 September, 2009 04:52

Intelligent uttalande av Wallin. En kommun går ju inte i konkurs vilket däremot ett privat bolag kan göra. Och som Ronny skriver, Vara har ju garanterat 15 miljoner om året. Vad motsvarar det om man räknar om det till Lidköpings folkmängd?

0-)
Gäst
0-)
13 September, 2009 04:58

Varför lägger S i Lidköping så krut på att tala om hästarena i Vara kommun? Försöker Ni flytta fokus från Lidköping på något sätt i någon fråga??

Lars
Gäst
Lars
13 September, 2009 07:21

Hedwall är ju inte bara kommunalråd i Lidköping, han har ju en fot i Axevalla-travet också. Inte konstigt att han säger emot sådant som kan vara negativt för Axevalla!

Sedan handlar det väl en del om partipolitik. Hade kommunalrådet i Vara varit en sosse så hade Hedvall nog tyckt bättre om hästarena-idén. Ibland känns det ju som om det kvittar om det är bra för många eller inte, kommer förslaget från en icke-sosse så är det dåligt förslag!

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
13 September, 2009 10:55

Vore bra om folk kunde läsa och förstå vad jag skrivit på min blog.
Jag har inget emot en hästarena – tvärtom…De vore bra om den uppfördes.Jag bara säger att den kommer att gå i konkurs och att många säger till mig att det är ett typexpempel på en satsning som behöver gå i konkurs innan det funkar..Märkligt att allt skall förvrängas.
Vara kommun betalar drift med 15 miljoner,,Motsvarar 30 miljoner för Lidköping…

Mr Bean, hhmmm.
Gäst
Mr Bean, hhmmm.
14 September, 2009 08:33

Visst är det bra med en hästarena. Men det är mkt märkligt att “vissa” lokala företagare och branscher, gynnas mer än andra. När Jula en gång i tiden ville satsa stort i Vara blev det nobben. Vara har inte tillräckligt med personal i vården, och vill lägga ner skolor och mkt mera utanför centralorten. Mkt märkligt agerande att man i detta läge går in med så otroligt mycket pengar, i ett ganska osäkert hästprojekt.

Varabo
Gäst
Varabo
14 September, 2009 12:55

En liten kommun som Vara måste satsa för att överleva på sikt. Utan invånare och arbetstillfällen är det ingen idé att diskutera varken skolor, daghem eller äldrevård. Denna satsning är förhållandevis liten i kommunens totalbudget och jag hoppas verkligen att fullmäktige beslutar om klartecken för arenan!!!!!!!

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 September, 2009 02:59

Det är väl snarare tvärtom….Varabo….med bra skola,daghem och äldrevård stannar kommuninvånarna kvar och trivs.
Nu ser vi en inflyttning till Lidköping för att man inte uppskattar nivån på service i din kommun. Det är beskedet jag får på våra nyinflyttarträffar…

K.H
Gäst
K.H
14 September, 2009 05:24

Glöm arenan. vara lägger ner alla skolor och vårdhem, inte förbättrar dem komunikationerna heller allt tar dem död på bara dem har en lägenhet i bryssel och kan skicka sina anställda på partyresor varje år. Vara Kommun kommer gå i koknkurs, och någon arena blir det inte heller. Vara är just nu bara en fasad, öppna ögonen och se missären breda ut sig.

Varabo
Gäst
Varabo
14 September, 2009 07:00

Jag tror att en del Varbor flyttar till Lidköping av helt andra anledningar. Ni har närheten till vatten och en stadsmiljö som på flera sätt bräcker Vara. Därför måste Vara locka med annat. Jag vill också påstå att vi har bra skolor och vårdhem i Vara kommun!!!!!

Thomas
Gäst
Thomas
14 September, 2009 07:48

Hedvall raljerar och skriver nedlåtande om Vara kommuns satsning på en hästarena i sin blogg och sen skriver han här att han tycker det är bra att den uppförs.?? han är svår att förstå ibland. Tråkigt med all negativ publicitet som Lidköping får p.g.a. vårt kommunalråd. Han har ju rätt att tycka vad han vill men måste tänka på HUR han uttrycker sig. Han representerar ju på ett sätt oss alla i Lidköping och en mer positiv attityd vore att föredra.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 September, 2009 12:52

Jag har arbetat aktivt tidigare för en hästarenan, jag finns med i ett av de reklamtryck som gjorts. Nu har dock ungdomars fritidssysselsättning överlämnats till marknaden.
Därav min åsikt att det inte kommer att fungera ekonomiskt..

A
Gäst
A
15 September, 2009 08:21

Kjell hedvall att låta marknadsmässiga krafter råda är en grundförutsättning för att få fram friska företag. Vara kommuns beslut om att låta marknaden besluta om Vara Horse Arena framtid. Är inget annat än ett geni drag istället för så många andra kommuner som binder upp sig i Arena ”boomen”. Dom företagare som nu går in för att bygga Arenan driver alla bolag utan statligt/kommunalt stöd. På den riktiga marknaden och inte den kommunala sandlåda

Jamas
Gäst
Jamas
15 September, 2009 09:27

Hmm. Kjell H du menar alltså att Vara kommuns garanti gällande Hästarenas drift motsvarar 30 Mkr för en kommun i Lidköpings storlek. Vad är den faktiska driftkostnade för Bandyhallen i Lidköping? Är det ett försök att flytta fokus???

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 September, 2009 11:38

Vilket genidrag…att tro att 14 åriga tjejer kan betala för en arena i 400 miljoners klassen…Pust….

Snubbe
Gäst
Snubbe
16 September, 2009 02:06

Är inte insatt i hästarenan, men det låter lite riskabelt… Ska kommunen betala något privat så ska det vara något som kommer alla till nytta. Svårt att säga till någon som blivit sjuk att han får en gratis ridtur istället eftersom pengarna till sjukvården gick dit istället.

Jamas
Gäst
Jamas
16 September, 2009 01:32

Genidrag ser även mr Hedvall till att fixa som köper ett ostlager åt skateboardåkande ungdommar. ( För skattepengar) Hur har de råd att betala hyran??

lilla gubben
Gäst
lilla gubben
19 September, 2009 11:44

Smart att försöka göra en “Hedvallare” dvs har man trampat i klaveret eller på väg att trilla i en dynggrop så flytta fokus åt annat håll