Gå direkt till Nyheten (Arenan invigdes med fest i kväll
Hedvall överkörd!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Arenan invigdes med fest i kväll
Hedvall överkörd!

Publicerad Wednesday, 16 September 2009, 19:34 av Björn Smitterberg

ipinvigdans_90916I kväll fick de över 500 barn som bor på Margretelund en ny träffpunkt. Formellt är namnet spontanindrottsplats. Men ungdomarna har redan givit anläggningen ett nytt namn: Arenan!

Alla bilder i reportaget är klickbara till skärmstorlek

ip_extra_90916

Nu var det inte bara barnen som var glada. För den här lilla och mycket bastanta idrottsplatsen är något speciellt även ur politisk synvinkel.

– Jag tror aldrig jag varit med om något som skett så snabbt och med sådan entusiasm, sa oppositionsrådet Carin Lexmon.

– Nej, det har verkligen gått snabbt. Ingemar Gustavsson från Sisu och Conny Larsson från Rackeby IK kom till oss i april, de hade med sig en slant, vi bestämde snabbt i kommunledningen att ställa upp med lika mycket och AB Bostäder med resten.

bjoern_albrektsson_90916

Björn Albrektsson, chef för Fastighetskontoret, kontaktades och han satte igång ett entusiastiskt arbete.

– Jag kunde nästan inte drömma om att det går att förverkliga ett så här stort beslut så här enkelt och så här snabbt, sa Kjell Hedvall innan han blev överkörd.

ipinvig2_90916

Överkörd blev han nämligen. Invigningen firades med att dansare och konstcyklister från CampActive hade uppvisning och bl a hoppade över ett kommunalråd, en elev på Östbyskolan, en rektor vid Östbyskolan och så Conny Larsson.

– Första gången jag varit cirkusartist, sa Kjell Hedvall…

Solen sken och det var verkligen stor glädje.

ipinvig1_90916

– Spontanidrott är verkligen idrott med glädje, sa Lennart Engelbrektsson vid Campactive som presenterade dansen och cyklingen på hög höjd.

Björn Albrektsson fick mycket beröm för att ha agerat snabbt, och han kunde visa en rejäl anläggning med konstgräs, belysning, plats för olika sporter. Föräldraföreningen kompletterade med att skänka bollar och innebandyutrustning.

– Tanken är att vi skall ta hand om anläggningen tillsammans med fritids, sa Östbyskolans rektor Åke Stjernqvist.

– Här kommer att vara verksamhet från morgon till kväll. Klocikan nio släcker vi lyset – så det inte skall vara alltför livligt för grannarna.

Idrotten är något av ett kitt – en rörelse som förenar alla de olika kulturer som finns inte minst på Margretelund och som gör bostadsområdet till ett hem för fler barn än antagligen någon annan del av Lidköping.

conny_larsson_90916

Conny Larsson från Rackeby IK är spindeln i ett nätverk av föreningar som arbetat i flera år med ungdomar på Margretelund. Idrotten arbetar med att erbjuda ungdomarna idrott och kamratskap.

– Vi är så många som samarbetar om det här, sa Conny Larsson. Men ingen ska tro att det får komma en förening hit och ha träningar – det här är barnens idrottsplats.

Det är massor av idrott som erbjuds barnen – och inte bara på nya Arenan. Kanot, konståkning, fotboll, basket, volleyboll, bandy, brottning, boxning, trampolin, gymnastik – det är bara några av idrotterna Conny Larsson kommer på spontant när man frågar vilka idrotter som är med.

ipinvigpublik_90916

Och de unga Margretelundsborna är verkligen med – de hejade fram invigningen i kväll med korv, saft och glädje.

ipinvig1bollare_90916

– Det här är verkligen roligt, sa tre bolltrixare.
Det är från vänster Albin Gull, Lyridon Rezpi och Dexter Augustsson

maressa_corujo_90916

– Jag har börjat spela i ett lag, ett av Heimers tjejlag och
det ska bli jättebra att ha en plan här på Arenan, sa Maressa Corujo.

ipinviggyttja_90916

Och är det nu så att bollen studsar dåligt kan man väl
alltid göra något i lervällingen innan gräset växer…

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Gäst
Camilla
16 September, 2009 09:22

TACK FÖR IKVÄLL TILL ALLA INBLANDADE!!! DET VAR JÄTTEKUL ATT FÅ VA MED!!!

Zisse
Gäst
Zisse
17 September, 2009 08:43

Dässbättre var det inte första gången Kjell Hedvall blev överkörd,och säkert inte sista även om den närmar sig.På både gott och ont om man skall vara ärlig,men det skall man väl inte vara i de kretsarna.

Anna Kelemen Ejstes Kandidat i Lidköping Miljöpartister i Svenska Kyrkan
Gäst
Anna Kelemen Ejstes Kandidat i Lidköping Miljöpartister i Svenska Kyrkan
18 September, 2009 09:22

Det spelar ingen roll vem blev “överkörd” dennagången, resultatet är viktigast.Måste se frammot!Vi människor/politiker lär oss hela tiden.Detta är jätteroligt för hela Lidköping, men kanske lite mer extra för ungdommar i Margaretalund.

GS
Gäst
GS
18 September, 2009 09:54

Jag förstår inte riktigt ditt inlägg, Zisse! vilka kretsar är det du skriver om? Denna artikeln handlar ju om spontanidrott och ideéllt arbete vad jag kan förstå.