Gå direkt till Nyheten (Höstens stora LAN-konvent förbereds)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höstens stora LAN-konvent förbereds

Publicerad Thursday, 17 September 2009, 16:49 av Björn Smitterberg

Lidköpings Dataförening förbereder sig nu för höstens LAN-konvent – en tradition som börjar få många år på nacken men aldrig har det varit så utvecklat som i år. För nu blir det bio och TV-spel på programmet. Och alla de som gillar att göra film kommer också att få en uppgift.

De “riktiga” LAN-spelarna har tidigare tittat snett på det här med så kallade konsoller för TV – alltså där man använder sin TV som dataskärm.

– Men numer är de här TV-spelen så utvecklade att vi bestämt oss för att öppna LAN-konventet även för dessa, säger Manuel Melani och Bengt Torstensson som leder arbetet inför konvetet.

Platsen blir Folkets Park – alla byggnader som kan kommer att användas. För nu har det här utvecklats så att de cirka 300 ungdomarna vid datorerna kommer att få mycket att göra.

De unga som gillar att göra film kommer att få visa film – men inte vilka som helst. De skall göra en egen tolkning av den kända filmsekvensen av Ingmar Bergman där döden spelar schack – en scen som ingår i Sjunde Inseglet.

– Det blir en tuff uppgift, och det skall bli spännande att se hur den löses, säger Manuel Melani.

En annan programpunkt är en melodifestival. Plats på scen för den som vill spela Singstar.

– Singstar har blivit ett populärt program i partykretsar och jag tror det kan bli jättekul att ha på LAN-konventet, säger Bengt Torstensson.

För de som spelar dataspel kan nämnas att det kommer att spelas en hel del nya spel också.

För vilken gång i ordningen det ordnas ett stort LAN-konvent i Lidköping vet ingen längre. Avsikten är att nästa år flytta till Sparbanken Lidköping Arena.

– Nu kommer det cirka 300 spelare – då får vi plats med tusen.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tänkande August
Gäst
Tänkande August
17 September, 2009 05:47

Vá bra ni är. Heja er. Tidigare såg vi datorer som ett hot för mänsklig nära kontakt.. Ni och deltagarna visar att vi har ett mänskligt grundläggande behov att göra saker tillsammans. Att få kn´ö in oss i en gemenskap är ovärderligt för ett samhälles vällevnad.

Snubbe
Gäst
Snubbe
18 September, 2009 10:04

Kul. Önskar jag kunde gå.