Gå direkt till Nyheten (Utökad bergtäkt i Järpås)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utökad bergtäkt i Järpås

Publicerad Thursday, 17 September 2009, 10:57 av Björn Smitterberg

Miljö och byggnämnden i Lidköpint tillstyrker i en remiss till länsstyrelsen att Skaraborgs Grus AB och Bergkrossprodukter Skaraborg AB får utöka sin täktverksamhet.

Verksamheten bedrivs på fastigheterna Stora Munkebo 1:5, Lilla Munkebo 1:3, samt Korpegården 1:3 och 1:6 i Järpås.

Bolaget vill ha länsstyrelsens tillstånd att utöka täkten söderut i fårhållande till nuvarande brytning. Det har pågått täktverksamhet här i närmare 40 år. Nuvarande tillstånd gör ut 2022 och av det finns 4,3 miljoner ton kvar att bryta. Utökningen nu gäller drygt 35.000 kvadratmeter som skulle ge 2,7 miljoner ton, samtidigt som brytning på mark som tagits i anspråk för asfaltverk inte sker.

Miljökontoret anser att brytningen kan ske och att företagen skall följa uppsatta regler om bl a buller och vattenkontroller.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikael Persson
Gäst
Mikael Persson
17 September, 2009 01:26

Tycker även att miljökontoret ska ta hänsyn till trafiksituationen som denna bergtäkt och brytningen av den medför och bygga en ny väg in till bergtäkten och asfaltsverket så vi slipper all den tunga trafiken till och från bergtäkten och asfaltsverket genom Järpås samhälle .
Det är något dom borde göra först innan dom ger tillstånd till att bygga ut mer .

Linus
Gäst
Linus
18 September, 2009 11:30

Ja det går ju inte mer än 3 lasbilar per MINUT igenom så det är klart de ska köra ännu mera, samtidigt som de drar ner våran säkerhet