Gå direkt till Nyheten (Mera om bandygrytor:
BK Wikings klubblokal och Vitahall)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mera om bandygrytor:
BK Wikings klubblokal och Vitahall

Publicerad Friday, 18 September 2009, 06:49 av Redaktionen

På torsdagen publicerade Lidköpingsnytt en artikel om gamla bandygrytor – apropå att den nya Sparbanken Lidköping arena är öppen för allmänheten i morgon lördag. Flera har skrivit kommentare, och Ronny Carlsson bidrar med bild och text om BK Wikings klubblokal.

Klicka här för att komma till Lidköpingsnytts artikel och kommentarer om bandygrytor

Här är vad Ronny Carlsson skrev:

Trevlig artikel om kommunens gamla bandybanor.
Har själv många fina minnen från dessa då jag spelade med bland andra Kartåsens SK på 60-talet.

Skickar en bild på BK Wikings tidigare kombinerade klubb- och festlokal om än i något skamfilat skick numera. Detta var från början en gammal militär beredskapsbarack som köptes av klubben för en symbolisk peng och flyttades på 50-talet till nuvarande plats vid Skalunda hög.

glentan_ronnyc

Marken som ägdes av Ivan Larsson, en av klubbens medlemmar, blev den perfekta samlingsplatsen för Skalundaborna som både spelade pingis och ordnade fester där. Baracken står fortfarande kvar trots attacker från både väder och vind och även mindre nogräknade personer.
 
Säkert finns det andra som har betydligt mer att berätta om denna samlingsplats, kunde vara intressant att få ta del av.
 
Som ett komplement för “onödigt vetande” kan jag berätta att baracken numera ägs av Ivans son Anders och min dotter Susanne och fungerar som förråd för mina campingmöbler bland annat. Olidligt spännande info eller hur?

Ytterligare lite information i sammanhanget, även Källby IF byggde 1957-58 en bandygryta på vägen mot Sohlbergs handelsträdgård i Källby. Jorden från denna grävning kördes till Eolsborg, Källby IF:s fotbollsplan som därmed fick ny gräsmatta vilket blev ett fantastiskt lyft för föreningen.
 
Ronny Carlsson

Ett annat meddelande har inkommit från Kristina:

Antingen var någon snurrig när Tore pratade med dom eller också har Tore skrivit fel.

Vitahall (med a som vi alltid sagt) fanns när vi flyttade till Gillstad 1974 och där har min son spelat många bandymatcher  medan jag frusit i hejarklacken vid sidan om. 

Vänliga Hälsningar, Kristina

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
marianne
Gäst
marianne
19 September, 2009 08:55

tänk om jag varit snurrig i över 30 år? även jag har stått i hejarklacken när min man och mina söner spelat bandy på vitehall(med e som vi alltid sa)? är det nån som kan bringa reda kring a eller e? vore kul att veta säkert.

Rolf
Gäst
Rolf
19 September, 2009 09:31

vitehall är det rätta namnet enligt kartverket (vitehallstenen)men i folkmun vitahall.