Gå direkt till Nyheten (Sparbanken kritisk till marknadsföring av hallen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sparbanken kritisk till marknadsföring av hallen

Publicerad Saturday, 19 September 2009, 06:32 av Björn Smitterberg

Sparbanken Lidköping har enligt uppgifter till Lidköpingsnytt framfört skarp kritik mot kommunens sätt att hantera marknadsföringen av den nya evenemangshallen där banken är en stor givare. Banken bidrar ju med 70 miljoner kronor som gåva och även driftbidrag de närmaste åren.

Kommunstyrelsen i Lidköping har tidigare beslutat att marknadsföringen skall ske på ett visst sätt – men det beslutet har frångåtts utan att kommunstyrelsen fått fatta ett nytt beslut. I stället för att ha en ansvarigför markandsföringen har det delats på en rad olika händer.

Vid ett möte i onsdags skall enligt uppgifterna till Lidköpingsnytt Sparbanken Lidköping ha krävt en ändring och kommunledningen accepterat det.

Marknadsföringen skall ledas av en person, vem det är vet ingen i dag. Tjänsten ska utannonseras.

Enligt Lidköpingsnytts källa ska kommunstyrelsens arbetsutskott få information om det som hänt på tisdag.

För bara ett par veckor sedan beslutades att marknadsföringen skulle hanteras av Kultur & Fritid som även bildat grupper och delar upp ansvaret för kontakter med idrottsrörelsen, marknadsföringen och andra kontakter. En rad olika personer skull engageras med olika kunskaper.

Det har tidigare funnits diskussioner om att ha fullfölja kommunstyrelsens beslut och ha en person som ansvarig i stället för att splittra uppgifterna. Det har också diskuterats namn – enligt vad Lidköpingsnytt erfarit var Karl-Evert Andersson – med omfattande kontakter i idrottsrörelsen, och bl a ordförande i organisationen för Motorarenan, aktuell.

Lidköpingsnytt kommer under dagen att försöka få bekräftelse på de här uppgifterna. Kommunalråde Kjell Hedvall är i USA på uppdrag av Axevalla-travet.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
19 September, 2009 08:03

Klokt agerat! Men fem i tolv! En så stor anläggning kräver proffs. Proffs som inte per automatik finns i Lidköping! Hoppas man anställer en eventansvarig som kommer utifrån. På något sätt tror jag att den personens CV skall innehålla annat än att ha varit jubileumsgeneral när Lidköping firade jubileum! Det finns motsättningar ang hallen mellan idrott och kultur. Nu finns chans att skapa enighet! Ta den chansen! Skaffa proffskompetens!

Bosse
Gäst
Bosse
19 September, 2009 09:37

Kommunen kanske kan be kommunalrådet i Vara att skriva i någon blogg att han tror att Lidköpings arena ska gå i konkurs! Massor av tidningar skriver då om arenan och det kostar ingenting!

0-)
Gäst
0-)
19 September, 2009 11:26

Hoppas det blir en yngre förmåga som är uppdaterad på vad folk vill ha idag! Finns ju en mängd person med anknytning till Lidköping som har erfarenhet av av att både arrangera och jobba med stora event.

Invånare
Gäst
Invånare
19 September, 2009 12:36

Kommunens agerande är väl helt i linje med allt annat runt hallen. Den är till för bandy och då räcker det väl att det finns någon som kan fördela tider och administrera detta.