Gå direkt till Nyheten (Terminstart för kyrkokörer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Terminstart för kyrkokörer

Publicerad Saturday, 19 September 2009, 16:58 av Redaktionen

koerstart_b_90919I dag gällde det att vara med på noterna – för på Kyrkans Gård hade en uppstart för körsäsongen för körer i Kållands och Kinne kontrakt ordnats. Gunnar Axelsson Fisk och Erik Lindman var dagens ledare och visade bl a hur noter ska tolkas till en sång.

Cirka 150 sångare kom till träffen och det blev förstås mycket sång och lite musik. Ett tema för körerna är att ta tillvara alla individer i körerna och se alla möjligheter. Allt som bearbeats under dagen avslutades som en enskild konsert – utan publik.

koerstart_b_90919

Kantorn i Örslösa Per Bjelkeflo och C M Malmesved, kantor i Sunnersberg, har lagt ned ett stort arbete på att samla körerna. Per Bjelkeflo ingår vokalgruppen Greppa  som också framträdde under dagen. Gunnar Axelsson Fisk och Erik Lindman ingår i gruppen Viba Femba

koerstart

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sem
Gäst
Sem
19 September, 2009 11:54

Tack till Erik o Gunnar, kantorer och alla deltagare för en fantastisk dag! Jag skrattar fortfarande åt alla knasiga övningar vi har ägnat oss åt idag. Vilket lyft! Mera sån’t!