Gå direkt till Nyheten (Herden installerades på Kållandsö)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Herden installerades på Kållandsö

Publicerad Sunday, 20 September 2009, 14:30 av Björn Smitterberg

monica_goeransson_prediMonica Göransson, den nya kyrkoherden i Sunnersbergs Församling, installerades i dag vid i anslutning till en mässa i Otterstads kyrka, och fick en stor kram av biskop Erik Aurelius.

Alla bilder i reportaget är klickbara till skärmstorlek.

Det var inte riktigt fullsatt i Otterstads kyrka, men nästan och solen sken in på den långa procession med företrädare för poster inte bara inom Svenska kyrkan utan även Monica Göranssons kollegor i Missionskyrkorna och Pingstkyrkorna deltog. Alla läste de ett bibelord de själva valt för att ge henne på vägen.

monica_goeransson_ut

I sin första predikan som installerade kyrkoherde i församlingen som omfattar stora delar av Kålland och hela Kållandsö talade Monica Göransson om att leva i nuet.

– Vi använder gärna mycket av vår tid för att planera framtiden och tiden räcker inte för att leva i nuet, sa Monica Göransson bland annat.

con-brio_9920

Det var mycket sång och mycket musik. Kören Con Brio Gospel sjöng mycket under C M Malmesveds ledning, och vid orgeln fanns AnnaCarin Johansson.

Så många  var med att nattvardsgången fick utföras på flera platser. Efter det att processionen lämnat kyrkan och vandrat över vägen till kyrkans mer vardagliga lokaler var det lunch där det blev mera informella uppvaktningar.

biskop_kyrkoher

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pia
Gäst
pia
20 September, 2009 10:02

Välkommen Monika. Fortsätt att vara så glad o enkel. tack för glassen i söndags. Kram konfirmand-föräldrar .