Gå direkt till Nyheten (Syskonen Ramel om Ramel)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Syskonen Ramel om Ramel

Publicerad Tuesday, 22 September 2009, 17:41 av Redaktionen

ramel_lopUnderbart är kort, Ta av dig skorna och Håll musiken i gång. Det finns gott om geniala texter och omtyckta melodier att hämta från Povel Ramels långa livsgärning som artist och underhållare. Dottern Lotta, skådespelare och regissör, och sonen Mikael, musiker och musikterapeut, presenterar här sitt personliga urval.

Tillsammans med musikern Backa Hans Eriksson, som också spelat med Povel i många sammanhang, gör de två Musik i Väst-turnéer: Den första i september-oktober 2009, den andra i mars 2010.

Det blir de allra mest välkända örhängena men också mer udda musiknummer tillsammans med monologer, dikter och brevuppläsning. En intim liten show med underfundig och omisskännlig Povel-känsla.

– Det är roligt att göra det lite avskalat – Povel Ramel unplugged, säger Lotta Ramel.

ramel_privat

Eftersom ensemblen består av de mest självklara Povel-kännarna ryms också de lite mer personliga berättelserna. Ett av numren, som tar upp Povel Ramels inställning till naturen, är ett inlägg i miljödebatten som landar direkt i nuet.

Turnén omfattar både offentliga konserter och konserter för seniorpublik. De som varit med ett tag har garanterat många Povel-minnen, från radioserierna på 1940-talet till Knäpp upp-revyerna och de stora krogshowerna under följande sex decennier.

Problemet är för Lidköpingsnytt att tala om när konserten är – Lidköpingsnytt har fått tre olika uppgifter från tre olika håll. Senaste budet kommer från Susanne Leverén vid Lidköpings kommun som skriver att konserten är på söndag klockan 16. Platsen är man e3nig om – Rörstrandsmuseet.

– Foto: Åsa Dahlgren –