Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsdomaren Sören Persson fick beröm av Leif Boork)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsdomaren Sören Persson fick beröm av Leif Boork

Publicerad Tuesday, 22 September 2009, 10:45 av Tore Sahlström

Igår var det elitseriepremiär för ishockeyn, och från och med denna säsong har fyrdomarsystemet införts i elitserien. En av de domare som skötte rättsskipningen var Lidköpings  Sören Persson. Han agerade huvuddomare tillsammans med Tomas Andersson från Gävle i matchen i Karlstad mellan Färjestad -Skellefteå.

Fyrdomarsystemet  kostar cirka runt fyra- fem miljoner extra per säsong . Det har testats tidigare och hockeyligan är nöjd med hur det har fungerat. Det är meningen att var fjärde elitserieomgång ska det vara fyra domare på isen.

Igår kväll var det alltså premiär,  och det blev både ris och ros. I matchen i  Linköping  mellan Linköping HC och HV 71 sågades domarinsatsen totalt. Linköpings HC ordförande Christer Mård menar att domarna inte kan reglerna.
Däremot matchen i Karlstad mellan Färjestad-Skellefteå blev en lyckad fyrdomarpremiär för Sören Persson,  och hans kollegor. Matchen slutade 3-2 till Färjestad, och om domarinsatsen säger “hockeyoraklet” Leif Boork i dagens Expressen.

– Matchen hade fyra bra domare!