Gå direkt till Nyheten (Blir hyresgäst i Stadsträdgårdens lägenhet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Blir hyresgäst i Stadsträdgårdens lägenhet

Publicerad Thursday, 24 September 2009, 14:02 av Björn Smitterberg

Det finns en enda lägenhet kvar i Stadsträdgårdens så kallade Vaktmästarvilla – det hus som ligger mellan Musikskolan och sjukhuset. Här finns i tre av de fyra lägenheterna en YK-utbildning om kulturturism. Nu har den fjärde lägenheten blivit ledig och den skall nu moderniseras och in flyttar Christina Jansson.

Fastigheten ägs av kommunen, förvaltas och sköts av Fastighetskontoret. Christina Jansson är fastighetsekonom och arbetar just på Fastighetskontoret.

– Det låter lite knepigt, säger Björn Albrektsson, chef på Fastighetskontoret.

– Men om vi inte hade en hyresgäst som förstår våra speciella krav så skulle det inte gå. Dessutom har Christina Jansson stått i kö för lägenheten i sju år.

Det speciella med hyreskontraktet är att kommunen ensidigt kan säga upp det. Christina Jansson måste flytta om kommunen vill använda lägenheten till något annat, eller om exempelvis YK-utbildningen vill ha lägenheten.

– Hittills har jag ingen framställan från utbildningen att få komma in – dessutom finns det många mycket bättre undervisningslokaler i Lidköping i så fall.

Fastighetskontoret har lite då och då lägenheter som “blir över” och som man hyr ut. Just nu söker man förresten någon som vill ta över de lokaler om socialförvaltningen flyttar ifrån på Skaragatan.

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Brolle Jr
Gäst
Brolle Jr
24 September, 2009 05:47

Den lägenheten,har den varit utannonserad, om så varit fallet så hade jag gärna sökt den……………………….

Brolle Jr
Gäst
Brolle Jr
24 September, 2009 05:51

För det måste väl vara “Nackas g:a lägenhet…

Rss
Gäst
Rss
24 September, 2009 10:49

Jag hade också gärna sökt den…..men som vanligt är det bara mygel..

Hyresgäst?
Gäst
Hyresgäst?
25 September, 2009 07:25

Vilken på kontoret bestämmer hyran? Den ska visst göras om, lyxrenovering?

Funderande Peter
Gäst
Funderande Peter
25 September, 2009 08:31

Jag tycker det låter konstigt att hon har stått i kö 7 år har det vart på gång så länge att den skall bli tom ?

LIGIZT
Gäst
LIGIZT
25 September, 2009 09:12

Sluta gnälla alla avundsjuka. Om ni hade haft samma lön som den tilltänkta hyresgästen så kunde även ni aspirerat på lägenheten! Eller hur! Hur hög är hyran för övrigt? Billigare för kommunanställda??

Funderande Peter
Gäst
Funderande Peter
25 September, 2009 09:59

LIGIZT
Var har du fått det ifrån att vi är avundsjuka. Det handlar inte om avundsjuka utan om hur denna lägenhet har tillsats. Priset har inte så stor betydelse för mig. Själ skulle jag inte vilja bo där men om det inte har gått till på rätt sätt tycker jag att det är fel. Ta reda på hyran det kan du göra på fastighetskontoret.

Elof
Gäst
Elof
25 September, 2009 10:05

LIGIZT
Vad har en eventuell sökandes lön med saken att göra när den inte ens har utannonserats som ledig så andra har kunnat söka den? Vad jag kan se av kommentarerna så är det att alla hittills undrar på vilket sätt den har utannonserats och ingen som påstår att hon skulle få hyra den till ett för lågt pris. Soc gamla lokaler har ju bland annat utannonserats här och det hade väl kunnat göras med den här lägenheten också?

Brolle Jr
Gäst
Brolle Jr
25 September, 2009 03:58

Men snälle Björn, menar du att inte Christina Jansson inte omfattas av svensk lagstifningsom ju säger att efter 3mån har man rätt till sin lägenhet, o då gäller inga special-avtal med kommunen hur gärna ni vill skydda denna uthyrning, men ändå grattis Christina, ännu en seger för den korrupta verkligheten,men var så säker jag kommer att vara er i hälarna vad gäller Kommun-lägenheter i fortsättningen%#§