Gå direkt till Nyheten (Götene kommun tar debatt om Medeltidens värld)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götene kommun tar debatt om Medeltidens värld

Publicerad Thursday, 24 September 2009, 13:44 av Redaktionen

Det stora underskottet i sommar på  parken Medeltidens Värld i Götene skall täckas med ett kommunalt stöd. Kommunstyrelsen i Götene har i dag beslutat att gå in med upp till sju miljoner kronor vilket ger bolaget som äger parken andrum till årsskiftet.

En debatt i Götene kommunfullmäktige om framtiden för Medeltidens Värld skall hållas i december.

Till mötet i december skall en femårsplan finnas som underlag för politikernas beslut. Medeltidens Värld är ett av Götene kommun helägt bolag. Hela förlustgarantin från kommunen är nu utbetalad och bolaget kan heller inte låna mer pengar.

 

16 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
götenebo
Gäst
götenebo
24 September, 2009 02:50

Varför pumpa in mer pengar i ett förlust projekt ?? Det måste finnas andra saker i kommunen som man kan lägga pengarna på.

jeppe
Gäst
jeppe
24 September, 2009 04:38

Varför gå rkommunen in i ett sådant jippo. Detta är väl ingen kommunal kärnverksamhet. När inte privata företag are ä rintresserade skal väl inte kommunen gå in med skattemedel. Rena vansinnet at handskas med de pengar som sklall användas för skolor, åldreomsorg och välfärden åt de som behöver kommunens stöd.

kommunjobbare
Gäst
kommunjobbare
24 September, 2009 05:43

Tänk vad 7 miljoner skulle göra nytta inom skola, barnomsorg och äldrevården.

Fredrik
Gäst
Fredrik
24 September, 2009 08:02

stor förbannad skam att en kommunledning ska få leka bort skattebetalarnas pengar på det här sättet. jag var emot det från första stund och blir argare och argare för var gång jag ser dom där förbannade röda siffrorna över skräpvärlden som inte bygger på verklig historia ens.

Rune
Gäst
Rune
24 September, 2009 10:22

Ut och besök Medeltidens Värld, barnen tycker det är toppen där, jag tycker också det är trevligt. Dessutom är det “gratis” inträde för komuninnevånare (vi får iofs. betala det genom skatten). Festivalen som genomfördes var riktigt lyckad, många trevlig människor som man träffade där.
Visst skulle pengarna kunna använts på andra ställen men nu blev det såhär. Som sagt: ut och använd våran anläggning, ta en fika eller något att äta där.

Funderande Peter
Gäst
Funderande Peter
24 September, 2009 10:30

Vi skall veta att en Politiker inte har något ekonomiskt ansvar när det gäller sådan beslut. Det är därför de kan göra så här. Slå näven i bordet folk.

Johan
Gäst
Johan
25 September, 2009 12:26

Problemet med Götene kommun är att de silar mygg och sväljer kameler. De pumpar in miljonbelopp i ett projekt utan att se till att finns en seriös marknadsföring kring det. Det spelar ingen roll hur mycket pengar det läggs ner om marknadsföringen inte får några pengar. Arnfestivalen syntes bra och positivt i media, men kring jättechansen Finnkampen fanns det ingen marknadsföring.

Vad hände?

Nettan
Gäst
Nettan
25 September, 2009 12:26

Hur korkat!!! Lägg pengar på vettigare saker! Det är ju helt dömt att misslyckas, förstår inte politikerna det. Har inte hört en enda Götenebo som sagt något possetivt om Medeltidens värld.

Lena
Gäst
Lena
25 September, 2009 06:48

Barnen uppskattade medeltidens värld jättemycket. Det är vädigt fint iordning gjort med massor av kanonbra aktiviteter. De som jobbar där, gycklare, skådespelare, riddare mm mm är jätteduktiga. Vi åker mer än gärna dit igen!
Förhoppningsvis kommer det att dra in pengar såsmåning om, med festivaler, god mat. Det måste ju ta ett par år, men det lönar sig säkert i längden, med den goda kvalitet som är på medeltidens värld.

F d väljare
Gäst
F d väljare
25 September, 2009 07:46

Hedvall! Kolla här! En anläggning som snart går i konken! Skynda dig ut och säg att du redan visste det! Då kommer du kanske få rätt!

Funderande Peter
Gäst
Funderande Peter
25 September, 2009 08:25

Nettan
Du vet väl hur en politiker resonerar alla som inte säger något tycker att beslutet är bra. Om du förstår jag tycker det är underligt att inte fler säger ifrån untan sitter hemma och är tysta. Det borde finnas fler som tycker det är illa som Nettan skriver. Skriv mer

Frammåtsträvare
Gäst
Frammåtsträvare
25 September, 2009 09:30

Alla stora satsningar tar ett par upp till fyra eller fem år innan de blir lönsamma, jag tycker att alla götenebor borde lyfta blicken en aning och se vilket fantastiskt ställe det faktiskt är, jag var där under Arnfestivalen och blev oerhört positivt överaskad, arrangemanget var jätte lyckat, härlig stämning både bland besökarna och alla artister som verkligen trivdes. Lägg nu ner negativiteten och gör det bästa av att parken finns i er kommun!

Undrande!
Gäst
Undrande!
25 September, 2009 09:30

Har Ni verkligen läst vad som står i artikeln ovanför???!!!
“7 miljoner ger andrum till årsskiftet”???!!! TRE MÅNADER och sen då???????

Fredrik
Gäst
Fredrik
25 September, 2009 01:09

Hjälper det kommunen eller medeltidens värld att det är gratis inträde för kommuninvånare på något sätt? Enda anledningen till att det är så, är ju för att få upp publiksnittet så att hela den här idiotiska anläggningen ska se vettigare ut på något vis. Den kommer aldrig bli lönsam. Snarare kosta mer pengar ju längre tid som går från Arnfilmernas biopremiärerer (som ju redan passerat) och byn inte kan driva på vågorna efter dessa längre!!!

Johan
Gäst
Johan
27 September, 2009 10:18

Det kanske är så att invånarna i Götene inte förtjänar Medeltidens värld? Det kanske är lika bra att lägga ner så att veckohandlingen i Lidköping även i framtiden får vara veckans höjdpunkt för Göteneborna. Flytta Medeltidens värld till Lidköping!

Ulrica
Gäst
Ulrica
12 October, 2009 09:23

Medeltidens värld är något helt fantastiskt. Här kan man se duktiga hantverkare utföra sitt hantverk i en miljö som får en att färdas tillbaka i tiden. Man kan äta spännande mat i restaurangen Kniven och skeden som för övrigt är den bästa restaurangen i hela kommunen. Ta tillfälle att besöka denna Medeltidens värld det gynnar hela regionen och ger något extra till dig som besökare. Anläggningen är unik!!! Var stolta götenebor!!