Gå direkt till Nyheten (Representerar Sverige i FN-forum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Representerar Sverige i FN-forum

Publicerad Thursday, 24 September 2009, 17:07 av Redaktionen

Holger Gustafsson (KD), Spiken,  representerar Sverige i FN-forum om fattigdom.

– Det ska bli intressant och inspirerande att bidra med den parlamentariska dimensionen till en förbättrad och utvecklad kamp mot världens fattigdom.

Det säger Holger Gustafsson, utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna och vice ordförande i den svenska IPU-delegationen, efter att han utsetts till ledamot i ”Development Cooperation Forum” (DCF), som för FN:s Sociala och Ekonomiska kommitté ska vidareutveckla humanitärt och ekonomiskt bistånd.

Sveriges Riksdag är medlem i Interparlamentariska Unionen (IPU), som består av ca 140 länders parlament. IPU håller två globala konferenser per år för att behandla gemensamma politiska frågor som säkerhet, terrorism, utvecklingsbistånd, mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet.