Gå direkt till Nyheten (“K-märk Framnäs idrottsplats!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“K-märk Framnäs idrottsplats!”

Publicerad Monday, 28 September 2009, 21:45 av Björn Smitterberg

Vänsterpartiet i Lidköping föreslår att kommunen ansöker om att få Framnäs idrottsplats kulturminnesmärkt. Man hänvisar till hur gammal idrottsplatsen är och anser att den numera har en sådan plats i Lidköpings karaktär att den bör K-märkas.

Om det inte går att K-märka idrottsplatsen vill Vänsterpartiet att åtminstone huvudläktaren blir kulturminnesmärkt.

Frågan får nu hanteras av kommunstyrelsen.

27 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tomas
Gäst
Tomas
28 September, 2009 11:21

bort med denna rödgröna röran i kommunen

Anders
Gäst
Anders
29 September, 2009 12:45

Gör en parkering istället…

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
29 September, 2009 08:45

Detta är väl endast en K märkt plats för vissa personer inom Heimer. Att försöka lägga en död hand på det enda område som kan exploateras i centrum, för ett levande centrum, är vansinne! Hoppas att övriga rödgröna ser problemet med motionen!

Air
Gäst
Air
29 September, 2009 10:01

Bygg köpcentrum….

m0nstr0sity
Gäst
m0nstr0sity
29 September, 2009 11:30

Undrar hur folk hade reagerat om Alliansen kommit med förslaget.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
29 September, 2009 01:17

K-märkningen passar kanske bättre på de som har ansökt?

Oven
Gäst
Oven
29 September, 2009 03:39

Ta av dig skygglapparna nu Jörgen och försök se värdet i anläggningen. Handel blir det ju i Änghagenområdet nu. Än mer trafik i Framnäsområdet leder väl enbart till än mer trafikkaos.
Ett mycket bra förslag på en mycket fin arena med många stora idrottsminnen från svunna tider. Väl värd att bevara.

lidköpingsbo
Gäst
lidköpingsbo
29 September, 2009 04:04

Har aldrig hänt förut.Jag tycker som vänsterpartiet.

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
29 September, 2009 04:42

Förstår nostalgi, Oven. Den har sitt värde. Men de pengar den markern skulle ge kommer kunna investeras i en riktigt fotbollsanläggning vid Ågården. Bättre med modern anläggning än svunna minnen! Ge framtidens ungar en riktig anläggning. Vad gagnar det ungarna att “gamla farbröder” spelat fotboll på Framnäs? Så skygglapparna, Oven, de har du god koll på själv, tycker jag!

Oven
Gäst
Oven
29 September, 2009 05:47

Det finns värden som inte är av enbart ekonomisk karaktär Jörgen.

Oven
Gäst
Oven
29 September, 2009 05:49

Vad vill du riva nästa gång Jörgen? Limtorget?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
29 September, 2009 06:36

En stilla undran vad har Framnäs IP, för anses bli K-märkt.
Mycket märkligt förslag (ja, jag har vissa aningar vem som kommit med detta förslag). Riv skiten och bygg bostäder i stället, ett mycket vettigare alternativ. Vill man ha en riktig idrottsplats finns det bättre lägen.

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
29 September, 2009 07:28

Men snälla Ove, jämför du Limtorget med Framnäs IP, “mycket skall man höra innan öronen trillar av”, ett uttryck som min gamle farfar yttrade när man uttryckte ngt ogenomtänkt. Fungerar än idag Ove

Wolf
Gäst
Wolf
29 September, 2009 07:51

Vad är det för fel att blanda upp det lite? Ska vi ta bort badet, campingen och Vänermuseet också då eller? Blir det inte tillräckligt med yta för affärer runt om och i anslutning till den stundande Hamnstaden? Fortsätt etablera affärer runt rörstrand! Ängshagen är också ett bra område att göra mer attraktivt genom ett affärscentra. Bra initiativ att bevara Famnäs IP.

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
29 September, 2009 08:17

Men Oven då, du överraskar! Allt verkar annars vara offentlig ekonomi för dig!! Men att riva Limtorget är inte aktuellt i mitt Lidköping. Det är en del av historien vi alla står på! Framnäs är idrottsnostalgi! Varför tycker du evenemangshallen är OK? Bäst och mest nostalgiskt hade väl bandygrytan i lockörn varit? Och kultur kunde varit Dalbostar festen i Söne?? I ditt Lidköping alltså! Jag vill bevara historiska värden inte cementera få minnen!

Oven
Gäst
Oven
29 September, 2009 09:50

Men markvärdet Jörgen och Limtorgets centrala läge? Det är ju bara gamla farbröder o gummor som bott och verkat där. Vad gagnar det ungarna?
Allt är inte svart eller vitt och att idrottsrörelsen inte har lika många år på nacken som mänskligheten i sig behöver ju inte betyda att det är fel att försöka bevara en del av idrottsrörelsens vagga i stadsmiljö? Tror nog att många uppskattar det.
Jag tycker det är ett bra förslag från partiet. forts….

Oven
Gäst
Oven
29 September, 2009 09:56

Har du något speciellt emot idrott Jörgen eller varför alltid denna fientlighet mot denna stora folkrörelse? Och att man är för utveckling måste väl inte betyda att man är emot bevarande av unika miljöer och vice versa. Nej försök att vidga dina vyer lite Jörgen, du får ju snart ny shopping i Änghagen som sagt. Blir du aldrig nöjd?

Baze
Gäst
Baze
29 September, 2009 11:43

Helt rätt!

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
30 September, 2009 07:43

Ja att du tycker att förslaget är bra är ju föga förvånade, det kommer ju från kommunisterna! Finns ingen anledning att behålla Framnäs när det finns en tydlig linje i och med bandyhallen. Lägg sporten vid Ågårdsområdet.

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
30 September, 2009 10:20

Det är kul höra dig, Oven, fråga om man aldrig blir nöjd. Tror flera debattörer här drar lite på munnen åt din fråga! Jag har väl inte sagt jag är emot idrott? Jag har däremot sagt att jag tycker det satsas för lite pengar på kultur i en jämförelse. Och med min ståndpunkt ang framnäs vill jag ge idrotten och dess ungdomar en modern anläggning i ett område där all annan idrott finns. Då blir det kostnadseffektivt också! Det måste du hålla med om?

Plättan
Gäst
Plättan
30 September, 2009 11:23

Hallåååå……denna idrottsplats används väl fortfarande av skolungdomar och ligger lägligt till ………!! Ett plus också är att den dessutom har en “själ”….!!!

BT
Gäst
BT
30 September, 2009 12:25

“Alla” idrotter på samma plats, då kan man dela resurser på ett helt annat sätt.
Dessutom blir det lätt för publiken att hitta till rätt plats.

Wolf
Gäst
Wolf
30 September, 2009 12:43

Anläggningen är faktiskt numera modern. Banorna är det absolut inget fel på och gräsmattan är det sanslöst bra ordning på. Alltid grön och fin. Framnäs IP är en bra anläggning.

Oven
Gäst
Oven
30 September, 2009 06:59

Nu är det nog jag som får dra på munnen lite Jörgen. Vad har kultur med ett nytt köpcentrum att göra? För det var väl det du ville ha istället? Satsa på en K-märkning då Jörgen så slår du ett slag för kulturen. Du håller väl med om att det finns kultur inom idrotten också det hoppas jag. Och byggnader som är väl värda att bevara för framtiden, som ex huvudläktaren på Framnäs.

Jörgen Larsson, Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson, Oberoende liberal
30 September, 2009 08:05

Vad området i slutändan skall användas till måste utredas. Handel, ja visst fullt möjligt. Planerna som ligger i lådan för hela framnäs är spännande. Där blir det då kultur. Men v är ju emot en exploatring av båtgården. Skall den oxå K-märkas då? Jag tycker nog att rösterna här luter mer åt att flytta fotbollen till Ågården. Du är rätt ensam, Oven, om din uppfattning! Du vidgar begreppet när du för in kultur i idrotten i debatten. Spännande!

F
Gäst
F
30 September, 2009 09:15

Vad ska rivas på Ågårdsområdet då för att få plats med något nytt? Stället är ju omringat med evenemangshall, villor, volvo, badhus, vårdcentral, mcdonalds med mera. Och smäller man upp en ny arena där så måste det ändå till en massa nya träningsplaner som för övrigt måste till ändå. Oven är för övrigt inte ensam.

Oven
Gäst
Oven
30 September, 2009 09:20

Ja alla kanske inte uttrycker sig här Jörgen. Har fått många positiva kommentarer privat om att det var ett bra förslag som partiet lagt.