Gå direkt till Nyheten (Skylten som förargade politiker)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skylten som förargade politiker

Publicerad Tuesday, 29 September 2009, 11:16 av Björn Smitterberg

soc_skylt_lopb_90929Politiker ur alla läger i kommunfullmäktige förargades på måndagskvällen över att Individ- och Familjeomsorgen bytt namn till Social & Arbetsmarknad utan att fråga kommunfullmäktige. De nya skyltarna har satts upp sedan ett par dagar på de nya lokalerna socialförvaltningen flyttar till i Rörstrand.

Redan i förra veckan började socialförvaltningen använda sitt nya namn. Politikerna i kommunfullmäktige hade inget emot namnet – men sättet som namnbytet skett på irriterade. Det skulle nämligen bestämmas av kommunfullmäktige – det ville fullmäktigeledamöter och det ville även de borgerliga politikerna i socialnämnden – som inte var helt överens med majoritetspolitikerna om namnet. Därför var det viktigt att frågan kom upp i fullmäktige.

Men vid beslutet på måndagen visade sig att politikerna var överkörda. Alla skytar på det nya kontoret som socialförvaltningen flyttar in i nu bär namnet Social & Arbetsmarknad.

– Det hade blivit för dyrt om vi skulle gjort skyltar först med gamla namnet  och sedan med nya eftersom vi flyttar just nu, sa Jan-Erik Bengtsson, (S), ordförande i socialnämnden.

Genom flyttningen blir hela förvaltningen samlad efter att tidigare varit spridd över Lidköping. Socialförvaltningen blir granne med Skatteverket och Försäkringskassan på Fiskaregatan.

soc_flytt_90929

14 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ojdå
Gäst
Ojdå
29 September, 2009 11:21

När politikerna själva kör över folk på löpande band, är det inte så noga, men när man själva drabbas, då är det visst inte lika roligt…..

HIC
Gäst
HIC
29 September, 2009 12:07

Förvånas snarast över det nya namnet som känns som att man blandar ihop vitt skilda funktioner.
Individ- och Familjeomsorg säger en sak om vad man arbetar med men Social & Arbetsmarknad säger inget.

Rent språkligt, vad är en Socialmarknad, vilket blir ena halvan av den nya förvaltningens namn?

Hur besluten fattats är en sak, det fanns ju viss logik i detta, men korkade namn är värre.

Sten Hård
Gäst
Sten Hård
29 September, 2009 01:02

Det var nog det sämsta namnförslaget jag hört någonsin,ligger socialmarknad under individ eller familj?Byt tillbaka och kalla saker för vad det är.

Mia
Gäst
Mia
29 September, 2009 02:19

Får hålla med ovanstående. Namnbytet är verkligen förvirrande! Och tydligen inte förankrat varken hos allmänheten eller beslutande församling. Så det kan gå när inte haspen är på… Alla sparar utom just den förvaltning som ska sprida allmosor bland våra fattigaste.

HIC
Gäst
HIC
29 September, 2009 03:41

Med eller utan bindestreck Björn, Förvirrande namn som inte
säger vad man pysslar med såvida man inte ändrat innehåll relativt det gamla Individ- och Familjeomsorg. Men det framgår inte vad jag kan se.

Snubbe
Gäst
Snubbe
29 September, 2009 05:50

Också bra att de anlitar flyttgubbar från Karlstad… Det gynnnar kommunen… iaf Karlstads kommun.

Lynx
Gäst
Lynx
29 September, 2009 06:45

Socialförvaltningen….är det bästa namnet KAN bara INTE misstolkas. Samma med MÄT-KART, borde heta Samhällsbyggnadsförv.

Zaphod
Gäst
Zaphod
1 October, 2009 02:26

Snubbe: Du tror inte att saker och ting har upphandlats…eller?

Elof
Gäst
Elof
1 October, 2009 04:23

Zaphod
Du menar som de gjorde med serveringen i Evenemangshallen?

Zaphod
Gäst
Zaphod
2 October, 2009 10:02

Jag trodde det var upphandligen kring Social & Arbetsmarknads flytt jag diskuterade. Vad har evenemangshallen med det att göra?! Vill du gnälla på den så får du väl kommentera artiklar som berör det ämnet.

Elof
Gäst
Elof
2 October, 2009 10:57

Zaphod
Du kanske ska ta och läsa vad du själv skriver och vad jag skriver? Du “frågade” om flytten hade upphandlats och min kommentar var då om det hade sköts på samma sätt som just evenemangshallen så har det ju inte upphandlats. Men du kanske har säkra uppgifter på att just flytten har upphandlats?

Elof
Gäst
Elof
2 October, 2009 11:09

Tillägg: Serveringen i evenemangshallen handlar det alltså om. Denna har alltså inte upphandlats utan den har villa tydligen köpt (för obestämd framtid?) för 5 miljoner.

Zaphod
Gäst
Zaphod
2 October, 2009 09:19

Jag vill ogärna uttala mig om evenemangshallen och den upphandlingen då jag inte överhuvudtaget är insatt i den. Vet ej heller vad kommunalagen säger om detta. Kunde ju vara intressant om någon som vet kan upplysa om detta. Men om det har missköts så bör det ju anmälas då brott mot upphandlingen är ganska allvarligt. IFOs flytt däremot vet jag är upphandlad.