Gå direkt till Nyheten (Bergmans Scener ur äktenskap i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bergmans Scener ur äktenskap i Lidköping

Publicerad Thursday, 01 October 2009, 15:57 av Björn Smitterberg

dramaten_privDen 31 oktober visar Folkets Hus i Lidköping succéföreställningen Scener ur ett äktenskap i en livesändning från Dramatens Lilla scen. Detta är den första svenska teateruppsättningen av Ingmar Bergmans tv-succé från 1973. I huvudrollerna ser vi Livia Millhagen och Jonas Karlsson, regi av Stefan Larsson.

Scener ur ett äktenskap är ett svart och roligt drama om Johan och Marianne, det till ytan perfekta paret. Men allt är så klart inte så perfekt som det verkar.

Folkets Hus och Parkers digitala biokedja har tidigare livesänt August Strindbergs Dödsdansen och Federico García Lorcas Bernardas hus. Lidköpings Folkets Hus är en av de platser som ingår i kedjan för digitala direktsändningar. I år det 37 biografer i orter från norr till söder som ger teaterintresserade ute i landet möjlighet att i direktsändning se en föreställning från nationalscenen.

– Foto: Roger Stenberg/Dramaten  –