Gå direkt till Nyheten (Nya Cupframgångar för Wildcats innebandytjejer!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya Cupframgångar för Wildcats innebandytjejer!

Publicerad Thursday, 01 October 2009, 13:24 av Redaktionen

wildcatsb_901001I helgen var IBK Lidköping Wildcats F15 tjejer i Mölnlycke för att spela Bästkustcupen. Det var lagets andra raka medverkan i cupen. Förra året så tog vildkatterna från Lidköping sig ända till A-Final där man föll mot Lindome. Och även i år så gick man hela vägen till A-Final.

Vägen dit var mycket spännande. Efter att ha hämtat upp ett 1-3 underläge, mot fjolårs segrarna Lindome, till 3-3 så var gruppen öppen för vem som skulle ta den andra finalplatsen efter Pixbo.

Det blev en målskillnadsaffär som Lidköpings tjejerna hade möjlighet att avgöra på egen hand. Men för det krävdes en seger med hela 13-0 över Landvetter i sista matchen.

Landvetter var slagpåsen i gruppen och hade tidigare förlorat med 0-11 och 0-16 så visst fanns chansen.
Men att på beställning göra 13 mål på 2 x 15 minuters spel är inte lätt. Tjejerna slet något kopiöst och trampade gasen i botten från start. 6-0 i halvlek förvandlades i den andra till hela 14-0 och laget var i final.

wildcatsa_901001

Truppen som åkte till Bästkustcupen: Mikael Madison, Elin Öjerson, Julia Sedström, Joline Kraemer, Linnea Svensson, Josefin Lång, Emelie Klason, Ebba Lidholm, Josefin Gustavsen, Mathilde Madison, Charlotte Ahlstrand, Håkan Svensson, Evelina Wester, Ellen Svensson, Therese Svensson, Rebecca Berg, Tilda Gustavsson, Matilda Sixtensson, Carina Sedström.
Bilderna är klickbara till stort format

Tyvärr så blev Pixbo Wallenstam lite för svåra där och vann med 4-1 efter 1-1 i halvlek. Tjejerna gjorde dock en mycket bra insats och på ett och ett halvt år så har man nu bidragit med fem pokaler till klubbens prissamling. Inte illa.

wildcatsb_901001

Hela laget direkt efter matchen mot Landvetter som tog tjejerna till A-Final.

– Text & Bild Torres –

 

Bildtext 1. Truppen som åkte till Bästkustcupen: Mikael Madison, Elin Öjerson, Julia Sedström, Joline Kraemer, Linnea Svensson, Josefin Lång, Emelie Klason, Ebba Lidholm, Josefin Gustavsen, Mathilde Madison, Charlotte Ahlstrand, Håkan Svensson, Evelina Wester, Ellen Svensson, Therese Svensson, Rebecca Berg, Tilda Gustavsson, Matilda Sixtensson, Carina Sedström.

 

Bildtext 2: Hela laget direkt efter matchen mot Landvetter som tog tjejerna till A-Final.