Gå direkt till Nyheten (Haparanda/Tornio bandyklubb på krigsstigen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Haparanda/Tornio bandyklubb på krigsstigen

Publicerad Monday, 05 October 2009, 16:03 av Tore Sahlström

Haparanda/Tornio bandyklubb, som spelar i årets elitserie har förgäves vänt sig till bandyförbundets tävlingskommitté för  att få spela två borta matcher i följd.

Klubbens främsta önskning var att få spela bortamatcherna fredag och söndag. Det skulle gälla matcherna mot Vänersborg, Kungälv, Vetlanda  ochVilla Lidköping.

Ledare från klubben i Haparanda/Tornio träffade i helgen i samband med svenska cupen i Västerås representanter från bandyförbundet. Trots förståelse från förbundet fick klubben inget gehör för sin önskningar, och tävlingskommittén ändrar inte det spikade spelschemat.

Haparanda/Tornio bandyklubb måste resa totalt 27.268 km för att genomföra 13 bortamatcher. Det motsvarar mer än ett halvt varv runt jorden. Nu är klubben rädd för, att knäckas ekonomiskt av de höga resekostnaderna. Haparanda stad har tidigare i höst beslutat ,att ge föreningen ett bidrag på 400.000 kronor.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Baze
Gäst
Baze
5 October, 2009 05:38

Stackarna. Bra tungt att behöva resa så långt! Det behövs ett tightare spelschema inom bandyn tycker jag så detta borde ju kunnas lösas åt laget….

GS
Gäst
GS
6 October, 2009 12:33

Hur tänker du , Baze? Det spelas 26 matcher på 101 dagar (från 31 oktober till 19 februari) och då är det ändå ett par uppehpl förl landskamper. Håller med om att de kunde fått spela vissa bortamatcher fredag och söndag som de önskar, men om du med tightare spelschema menar fler matcher på färre dagar vet du inte vad du pratar om. Många spelare har också ett jobb de ska hinna med, vilket är svårt nog redan idag!

Henrik
Gäst
Henrik
7 October, 2009 12:00

Bandyförbundet mobbar HT. Alla har insett det för längesen…