Gå direkt till Nyheten (Alla elever vaccineras)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alla elever vaccineras

Publicerad Wednesday, 07 October 2009, 13:29 av Björn Smitterberg

Skolsköterskorna vid förskolorna och skolorna i Lidköping har fått i uppdrag att vaccinera alla elever.
./.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Gäst
Mia
8 October, 2009 10:18

Jaha, och om man inte vill att ens barn ska vaccineras? Och riskera att drabbas av diverse följdsjukdomar? Jag vill inte vaccinera mig och nåde den skolsköterska som vaccinerar mina barn utan mitt tillstånd!

Student 99
Gäst
Student 99
8 October, 2009 11:19

Om alla hade resonerat som du hade inte smittkopporna kunnat utrotas, tuberkulos som folksjukdom i Sverige hade funnits kvar många år till. Inser du inte att du också har ett ansvar för att farliga sjukdomar inte sprids i onödan? Du och dina ovaccinerade barn kan sprida svininfluensan till ett spädbarn eller någon som p g a allergi inte kan få det nuvarande vaccinet. Att vara en del av samhället innebär också att man vill ta solidariskt ansvar.

BT
Gäst
BT
8 October, 2009 12:45

Student 99, fast man kanske vill vaccineras med ett testat vaccin först, inte något som är påskyndat som kanske fungerar och som innehåller massa onyttiga ämnen som kan ge men för livet.

Dessutom hann det gå mer än 30 år innan massvaccination mot tuberkulos påbörjades, för smittkoppor dröjde det ännu längre från första vaccinet.

Student 99
Gäst
Student 99
8 October, 2009 02:25

I min värld har den medicinska vetenskapen kommit en god bit på väg sedan introduktionen av både smittkoppsvaccin och vaccin mot TBC introducerades.

Hilda
Gäst
Hilda
8 October, 2009 02:38

Det är väl en förutsättning att föräldrar bestämmer huruvida deras barn ska vaccineras eller ? BT har en bra inställning.

LågtiTak
Gäst
LågtiTak
8 October, 2009 04:56

Går inte jämföra utrotningen av smittkoppor etc. med influensor. Influensor kommer , olika stammar uppstår. Just denna är spridd då vi inte haft en epidemi av den stam tidígare. I ett framtidsperspektiv kan det vara bäst även för riskgrupper att vi andra av solidaritet inte vaccinerar oss. Med immunitet mot varianter av stammen är risken mindre att vi senare sprider den allvarligare smittan till riskgrupper.
De skall däremot vaccinera sig.