Gå direkt till Nyheten (En annan sida av Lidköping
Bilderna som inte blir vykort)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En annan sida av Lidköping
Bilderna som inte blir vykort

Publicerad Thursday, 08 October 2009, 10:51 av Tore Sahlström

baksida_kinnegatan-a_90817Fortsätt tipsa Lidköpingsnytt om det i Lidköping som absolut inte blir vykort som turister köper med sig i Lidköping.

Självklart är det här en subjektiv serie, en utmaning till det goda, till god arkitektur och för den som har möjlighet att förbättra. Skicka ditt tips till redaktion@lidkopingsnytt.nu

Göran Larsson tror inte de här bilderna från Kinnegatan kan bli vykort som säljer särskilt bra.

baksida_kinnegatan-a_90817

baksidan_kinnegatan_b

Erik Edberg hör till flera som reagerat på utsikten från gångbron över järnvägen och Rörstrandsleden. Det här kommer, enligt honom, aldrig på ett vykort från Lidköping.

baksida_90817

– Det skulle vara roligt att höra kommentarerna som sägs när gästande båtägare visar bilderna från Lidköping, säger Arne S i ett tips om vad som inte blir vykort.

baksida_90813

– När skall området där motorsporten tidigare höll till ställas i ordning – det här är en skräpig plats, och inte blir det bättre av allt skräp som yr kring Värmeverket, säger Torsten Persson i ett e-brev till Lidköpingsnytt.

baksida_motorarena_90812

Signaturen Björn T skriver till Lidköpingsnytt att Lidköpings hamn inte är någon vacker syn för de som promenerar utan borde kunna förbättras och så småningom hamna på vykort.

baksida_90805

– Den nya rondellen i korsningen mellan Kållandsgatan och Strandgatan kommer nog aldrig på vykort, skriver en läsare och bifogar nedanstående bild.

baksida_90728

Det är en läsare som tipsat oss om gångvägen intill järnvägen vid korsningen Fiskaregatan-Kållandsgatan. Visst behövs det en riktig rensning där innan det händer någon kollision mellan gångare och cyklister.

gangvegen

– En sommarkväll som denna vill man ju ta en promenad utmed stranden och då möts man av denna underbara vy, skriver Johan i ett ebrev och skickar med sitt “vykort”.

baksidan_90721

Där det tidigare låg en bensinstation på Östbygatan börjar det bli avstjälpningsplats, enligt signaturen Olle som tipsat Lidköpingsnytt.

baksidan_90720

Bamsefar står det som signatur på e-brevet som föreslår de stora skyltfönstren på Kopparporten till en del av Lidköping som inte hamnar på vykort. “Hur kan man göra så på vår främsta affärsgata” undrar Bamsefar som påpekar att de tomma fönstren inte är en tillfällighet utan varit så väldigt länge.

enannandel_lindex_90719

A-läge brukar det kallas med lokaler på Stenportsgatan. Men det är inte långt till baksidan som visar en annan sida av A-läget, enligt en läsare – nämligen Särnmarksgatan mellan Stenportsgatan och Kållandsgatan som bl a används till garage. “Det finns mycket att göra. Vi pratar hur mycket som helst om att utveckla handeln, men blir det tal om parkeringsplatser och garage så är det ännu viktigare. En ren livsnödvändighet för Lidköpingsborna” skriver Åke L i sitt e-brev.

sernmarksgatan_tore

Örslösa-rondellen föreslås av en läsare som en av de platser som inte hamnar på Lidköpings vykort.

baksidan_90714

Bilden är tagen av Rörstrandsleden. Bilden är klickbar till stor storlek.

baksidan_90713

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Evy
Gäst
Evy
13 July, 2009 04:58

Fin bild :D Varför har inte jag tänkt på det? Gångbron är faktiskt en fin utsiktsplats :D

benson
Gäst
benson
13 July, 2009 07:12

Detta skall bli intressant att följa, tack för ett bra initiativ…

Evy
Gäst
Evy
14 July, 2009 09:17

När jag nu ser bilden av Örslösarondellen kommer jag ihåg att där brukade stå en stor kaktus – en aloe tror jag – men om jag inte missminner mig så misshandlades den till döds ett år. Är det därför ingen finns där nu? Trist då jag tycker den var väldigt dekorativ.

BG
Gäst
BG
16 July, 2009 10:59

En belyst modell av LäcköSlott i Örslösarondellen skulle säkert locka många turister att besöka LäcköSlott och Spiken.

RRS
Gäst
RRS
16 July, 2009 04:27

Ta gärna ett foto på Repslagaregatan den är verkligen inte vacker….

CJ
Gäst
CJ
19 July, 2009 09:00

I Lidköping glömmer man alltför ofta att underhålla det som man en gång satsat på att snygga till. Ågårds och Ljunghedsrondellerna vid Lidan är ju lysande(!) exempel på detta. De fina utsmyckningarna och lamporna har fått förfalla, de få lampor som fungerar är numera vita eller har nån obestämd grönaktig färg och gräs / ogräs skymmer stenpartierna.

Men...
Gäst
Men...
19 July, 2009 11:46

… Ågårds- och Ljunghedsrondellen tillhör Vägverket så det är inget man kan lasta Lidköping eller lidköpingsborna för.

babblan
Gäst
babblan
20 July, 2009 09:45

Det fanns en tid då varje butik med självaktning hade en egen dekoratör. Vore kanske något för Lindex med sitt enorma skyltfönster.

Mmia
Gäst
Mmia
20 July, 2009 12:29

Vid infarten till en ort i Småland har vägverket också “dekorerat”. Nu har den rondellen växt igen och när man från kommunen klagade hos vägverket ursäktade man sig med att den som tagit initiativet till “dekorationen” hade slutat och därmed var det ingen som hade uppröjningen som “sin hjärtesak”. Är det samma sak i Lidköping tro?

Frasse
Gäst
Frasse
20 July, 2009 07:05

Mellbygatan har väl blivit tråkig?
Damkläder som upp hör i vart enda fönster, eller REA 70% typ.
In med nya fräscha affärer.

Plättan
Gäst
Plättan
20 July, 2009 10:53

Släpp lös konstnärerna i skyltfönstren ….. vi behöver också nya “arenor”.

Mmia
Gäst
Mmia
21 July, 2009 09:44

Det är bara att konstatera att det fortfarande finns mycket att göra för att förbättra och försköna Lidköping. Det pratas så mycket om centrumhandeln, men är det verkligen så trevligt i centrum som det borde vara? Man går ju en bit här och där mellan butikerna också. Gågatan Kopparslagaregatan är rätt sunkig, Särnmarksgatan skulle kunna bli mycket trevligare för att nu inte nämna Mellbygatan och Stenportsgatan.

Mmia
Gäst
Mmia
21 July, 2009 09:47

En sak till också – man lade ner mycket energi och pengar på Torggatan för en del år sen. Gatstumpen är fin, ser rätt gammaldags ut men VEM skall ta bort spyorna som brukar ligga där lördag morgon? Det är ett lysande välkomnande för tillresande som parkerar vid Rörstrand.

BG
Gäst
BG
22 July, 2009 11:27

Ett bra påpekande av Johan. Förr i tiden gick ofta folk ut på piren för att se solnedgången. Varför inte göra som i Jönnköping bygga ut piren medsmå resturanger där folk kunde sitta och njuta av det käraste Lidköpingsborna har nämligen Vänern och inte en massa sly och träd som skymmer utsikten.

babblan
Gäst
babblan
22 July, 2009 01:39

BG
Wow vilken härlig idé du kom med där. Det är verkligen läge för några små kaféer och några restauranger längs sjökanten “öster om lidan”. Jag gillar Hjo’s hamn med allt utbud som finns där av mat och fika. Som piren är nu vågar inte jag som är en dålig simmare att ta mig ut på den. Den är alldeles för smal.

Martin
Gäst
Martin
28 July, 2009 12:00

Moha! Sen blir det översvämning och allt ligger under vatten. Krävs nog att man är en god simmare då också.

GS
Gäst
GS
5 August, 2009 03:41

Låt rondellerna vara just det och inte innehålla diverse skymmande växlighet och dekorationer. Örslösa-rondellen är ett utmärkt exempel på hur det kan se ut, lättskött och framförallt TRAFIKSÄKERT.

andreas
Gäst
andreas
5 August, 2009 10:56

Ah, nä, det är ju inte hamnen som gör att man vill hamna i Lidköping…

Apan
Gäst
Apan
13 August, 2009 04:10

Helt ofattbart att man pyntar rondellerna!!! Ungefär lika mycket slöseri med skattepengar som när Göteborg lade 1 miljon på att lägga ö:et i “Göteborg” på sned….

Mmia
Gäst
Mmia
13 August, 2009 05:03

Varför inte lidk:oping?

GS
Gäst
GS
17 August, 2009 11:37

Mmia; Är det med flit som du lagt Öet åt andra hållet jämfört med hur Göteborg gjort (Go:teborg)?

Sandra
Gäst
Sandra
8 October, 2009 11:50

Håller med RRS, bor på Repslagaregatan och går där varje dag, ingen vacker syns alls, lite uppiffning vore på sin plats !!