Gå direkt till Nyheten (Anställer 15 i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Anställer 15 i Lidköping

Publicerad Tuesday, 13 October 2009, 14:30 av Redaktionen

Företaget Säkra i Västsverige kommer att etablera sig i Skaraborg och ha sitt kontor i Lidköping till vilket cirka 15 personer skall anställas.

Säkra i Västsverige är en samarbetspartner till Securitas och har tidigare haft verksamhet på anda håll i Västsverige. Ett särskilt säljbolag som har sitt säte på i Såtenäs kommer företaget att bearbeta marknaden för trygghet och säkerhet hos enskilda personer.

– Många människor känner idag otrygghet och är oroliga för sin egen och sin bostads säkerhet. Detta har lett till en utveckling där allt fler börjar efterfråga produkter och tjänster inom området trygghet och säkerhet, säger Björn Almroth, vd för Säkra i Västsverige AB som anser att den lokala företagsförankringen är viktig för denna typ av produkter och tjänster.

– Att vi lyckats att ta hem det här avtalet är fantastiskt trevligt, säger Thomas Jardian, vd för Muck AB i Såtenäs.

– Hösten och våren har sett tung ut för många småföretagare i regionen.  Det är vi ett bevis på, då vi var nära att ro hem ett större kontrakt i vintras, men vi föll på mållinjen på grund av den nedåtgående konjunkturen. Samarbetet med Säkra i Västsverige ger inte bara fler jobb, utan innebär en ökad konkurrens på marknaden för hem och villalarm, något som vi har funnit välkommet av kunderna.

Etableringen i Skaraborg innebär att man i Lidköping kommer att behöva anställa cirka 15 personer. Det handlar om säljare och installatörer samt servicepersonal.