Gå direkt till Nyheten (“Finare skyltar” efter sponsorsingripande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Finare skyltar” efter sponsorsingripande

Publicerad Tuesday, 13 October 2009, 19:35 av Björn Smitterberg

Moderaten och företagaren Jan Hemberg har, som Lidköpingsnytt berättade förra veckan, gått in som sponsor för de skyltar som skall sättas upp i Stadsträdgården för att berätta om växterna.

Jan Hemberg går genom sitt företag Senior Hus & Hem AB in med 22.000 kronor och kommunen höjer sitt bud från 15.000 till 22.000 kronor. Tillsammans blir det 44.000 kronor och det räcker till elegantare skyltar än dem som Samhällsbyggnadsnämnden tidigare tänkt sig – de skulle kostat 15.000 kronor.

Dessutom skall flaggstängerna på Nya Stadens torg får skyltar. Här har stängernas undre delar fått bilder som berättar om Lidköpings näringsliv bl a. De här “fundamenten” är gjutna i Mellby och nu skall nya skyltar berätta om vad som visas, vem som är konstnär och hur gjutningen skett.