Gå direkt till Nyheten (Bandyportföljen ett minne blott?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandyportföljen ett minne blott?

Publicerad Wednesday, 14 October 2009, 15:52 av Tore Sahlström

Bandyportföljen kommer inte att tillåtas i den nya evenemangshallen. När den nya restaurangen är klar och har serveringstillstånd blir det förbjudet att ha med sig drycker in.
– Det blir precis som när man går på krogen, säger Jonas Johansson, klubbdirektör i Villa Lidköping BK.

Frågan är om den klassiska bandyportföljen kommer att försvinna från Sveriges bandyarenor?

Man får förstås ha med sig portfölj, men man får inte ha alkoholhaltiga drycker i den om det finns serveringstillstånd i lokalen. Så starkglögg, och öl får lämnas utanför arenanorna. I vissa delar i Sverige som exempelvis i Sandviken har det blivit protester mot förslaget ifrån bandyfansen.

– Man får inte ta med sig externa alkoholhaltiga drycker in, då det finns ett serveringstillstånd inne i arenen, säger Jonas Johansson.

– Det är precis som man går till krogen där får man heller inte ta med sig alkohol in i lokalen.

Det har ju blivit en “bandygrej” att ha med en termos med varm glögg för att kunna värma strupen. Det är kanske så att portföljen har spelat ut sin roll , nu när publiken slipper stå ute och frysa. Fortsättning lär följa om “bandyportföljens” fortsatta leverne och öden.

25 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Andreas
Gäst
Andreas
14 October, 2009 04:11

Hej
Jag hoppas att det kommer finns många pubar i evenemangshallen som ni kallar det….Som folk kan gå till om de blir törstiga. Nu när man inte får ta in eget… För en restaurang för 200 personer kan ju inte ta i mot 3000 personer

Hmmm
Gäst
Hmmm
14 October, 2009 04:14

Om man nu ska bygga en bandyhall för en jädra massa miljoner så behöver man väl inte förstöra en stor del av bandykulturen…………..

Maria
Gäst
Maria
14 October, 2009 04:44

Hahahahaa! Lycka till – ska man blåsa innan man går in också?

Niklas
Gäst
Niklas
14 October, 2009 05:10

Bandyn gör allt för att ta efter hockeyn. Ett tips är att försöka med något eget. Portföljen är en del av bandyn. Bandyn kommer aldrig i närheten av hockeyn publikmässigt så skräm inte bort den lilla publik som går på bandy!

Anti
Gäst
Anti
14 October, 2009 05:13

Det har aldrig varit tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker in på isstadion heller! Läs på anslagen utanför nästa gång ni är där.

Henrik
Gäst
Henrik
14 October, 2009 05:57

Det är inget man kan diskutera. Man får inte ta med sig alkohol in på ställen som säljer. Villa har knappast nåt val i sammanhanget om dom inte vill riskera sitt alkoholtillstånd.

Kjell
Gäst
Kjell
14 October, 2009 06:10

Klart att Villa vill tjäna pengar på Spriten.
Spritinteckterna kanske går till ungdomen!.
HaaHaHaa! Idrott och sprit hör tydligen ihop idag.

Elof
Gäst
Elof
14 October, 2009 06:22

Måste ni alltså vara fulla för att se på er älskade sport bandyn? Eller är det så illa att det är så tråkigt att se på bandy så ni står inte ut om ni inte dövar era sinnen med alkohol?

Undrande
Gäst
Undrande
14 October, 2009 06:56

Är det så att man har tillstånd att servera alcohol i hela hallen så kan man ju köpa det man önskar i Restaurangen och ta med sig ut på läktaren, gäller det bara däremot i skälva restaurangen så måste man ju kunna ta med portföljen eller ?

Box
Gäst
Box
14 October, 2009 07:49

Elof: har du aldrig druckit något alkoholhaltigt medans du gör något du gillar?

Oberoende
Gäst
Oberoende
14 October, 2009 08:35

Det kanske är så att bandy skall spelas utomhus!

Elof
Gäst
Elof
14 October, 2009 10:21

Box
Det har hänt. Men på er som gillar bandy så verkar det ju som att ni måste göra det.

Lillen
Gäst
Lillen
14 October, 2009 11:01

Historiskt sett så är det nog så att vintrarna förr va’ tusan så mycket bistrare. Då va’ den enda chansen att överleva på en isstadion att “värma sig” med något starkt. Å på den tiden va’ portföljer & unikaboxar enda alternativet att bära spriten i. Se’n såg det ju lite mer “städat” ut i portfölj.
Nu kan vi stå i god värme och kolla in spelet å sedan bli serverade de drycker vi vill, i ombonad miljö. Å’ så slipper vi smyga med spriten….

Alex
Gäst
Alex
15 October, 2009 04:10

Elof : Kul att en bandyhatare som dig bara måste gå in här och skriva lite. Känn dig ägd.

Elof
Gäst
Elof
15 October, 2009 09:03

Alex
Hatar inte bandy. Tycker inte det är värt min tid att gå och se på det bara. Sedan så kan man faktiskt ha åsikter om det mest utan att man hatar något för det. Jag är i varje fall kapabel till det.

GS
Gäst
GS
15 October, 2009 09:42

Alex m.fl.:
Gör som jag, ignorera Elofs inlägg i något han så uppenbart inte förstår och verkar att göra sitt yttersta för att missuppfatta och skriva massor av felaktigheter om.
Sedan är det ju som Henrik skriver, så här är det!

Magnus H
Gäst
Magnus H
15 October, 2009 10:43

Jag bara undrar en lite sak: Om man nu säljer alkohol och får ta med sig till läktaren så lär det ju vara 18 års gräns men så tror jag inte det funkar utan man får köpa och dricka alkohol på ett visst område och sedan får man gå ner och sätta sig på sin plats igen.
Ser inget problem i det utan som en möjlighet. Alltid trevligare att få en öl serverad från en bar.

Lynx
Gäst
Lynx
15 October, 2009 11:10

Skulle det nu komma 3000 personer till en bandymatch i evenemangshallen så är inte alla 3000 i behov av alkohol.
Gillar man inte beslutet så är man inte tvungen att gå dit.
Man kan ju sitta hemma och lyssna på Radiosporten och hoppas att dom sänder bandy och samtidigt ta sig en rackabajsare.

Elof
Gäst
Elof
15 October, 2009 11:29

Hehe, brukar heta som så att man inte “förstår” när man har en annan åsikt. Men att jag tycker att det är fel att bland ihop/in alkohol med idrott så förstår jag tydligen inte. Snarare så borde det vara alkoholförbud vid idrottsarrangemang i evenemangshallen där barn och ungdomar som är under 18 vistas. Alkohol och idrott hör helt enkelt inte ihop.

GS
Gäst
GS
15 October, 2009 12:34

Elof:
Det är att du generaliserar så mycket när du framför dina “åsikter” som jag och andra bandyvänner retar oss på.
Den här kommentaren “Måste ni alltså vara fulla för att se på er älskade sport bandyn? Eller är det så illa att det är så tråkigt att se på bandy så ni står inte ut om ni inte dövar era sinnen med alkohol?” är inte skriven för att klargöra en åsikt som jag ser det utan skriven endast för att provocera

Eyeinthesky
Gäst
Eyeinthesky
15 October, 2009 07:09

Jag hoaas att ingen är så naiv att man tror att det kan gå att köpa en öl i baren/restaurangen och sen ta med ut på läktaren!? Sen måste jag nog instämma i Elofs tyckande…. Att idrott och alkohol är intimt förknippat och accepterat är ett sorgligt kapitel för sig…framförallt då kommuner och idrottsföreningar står bakom och inkasserar vinster på det. Att avstå från denna inkomst kräver kurage, vilket saknas….

Lillen
Gäst
Lillen
15 October, 2009 07:46

Elof.

– Vet Du vad”att vara full” innebär – till skillnad från att konsumera en termos med varm & stark glögg en kall och spännade matchkväll ??

– Om nu bandy för Dig är något helt ointressant etc… Vad är det då som Du ser som intressant att avsätta tid på, motsvarande vad bandy är för oss bandyintresserade ??

– V.g. och sätt vårt intresse mot vad Du anser som intressant, i stället för att komma med lite väl överdrivna kommentarer..

Elof
Gäst
Elof
16 October, 2009 08:08

Lillen
-Varför måste det vara alkohol i glöggen? Kan du inte bara dricka varm glögg?

-Nu är det alkoholen som jag inte tycker har ett skit med varken idrott eller bandy att göra så det är bra om dom stoppar det helt i evenemangshallen när det bedrivs idrott där.

-Och nej, jag tänker motarbeta ert intresse av att dricka alkohol i kommunens lokaler när idrott bedrivs i dessa.

Björn Smitterberg
Redaktör
16 October, 2009 08:58
Svarar  Elof

Ett påpekande: Ingen annan än debattörer här har påstått att det kommer att säljas alkohol under idrottsutövande i hallen. Det är alltså ingen bekräftad uppgift. /red

Eyeinthesky
Gäst
Eyeinthesky
16 October, 2009 09:02

Ett bra påpekande av redaktören! Då ska jag faktiskt förutsätta att alkohol inte kommer att säljas i den aktuella restaurangen, tills annat framkommit.