Gå direkt till Nyheten (Lidköpingssyskon storsatsar i Änghagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingssyskon storsatsar i Änghagen

Publicerad Wednesday, 14 October 2009, 14:38 av Björn Smitterberg

mikael_andersso_lop– Äntligen får vi börja rita på ett nybygge!
Mikael och Birgitta Andersson driver i dag en av få möbelaffärer i Skaraborg – nämligen EM i Lidköping. Nu gör de en stor satsning på ett nybygge i Änghagen – mellan det som tidigare var Bahco och ÖoB. Här är i dag främst en parkeringsplats.

– Vi kommer att bygga cirka 3.500 kvadratmeter i ett plan och följa de normer för miljövänligt pch hållbart byggande som kommunen satt upp.

mikael_andersson_em_91014

Det var en påtagligt nöjd Mikael Andersson som presenterade
sina planer på en ny möbelaffär i Änghagen.

Någon gång under våren 2011 hoppas Mikael Andersson att det nya affärshuset skall stå klart. Unge fr samtidigt skall den stora köpcenter-satsningen i det utbyggda Bahco-huset stå klar.

– När det gäller möbler så finns det numer ganska få handlare. Flera städer står i dag helt utan möbelaffär och nu är vi ensamma kvar i Lidköping. Samtidigt vet vi att många åker gärna ganska långa sträckor för välja ut de möbler man vill ha och då vill vi kunna erbjuda så mycket som möjligt.

Företagets nuvarande kontrakt för lokalerna i Framnäs City går ut ungefär om två år. Mikael och Birgitta Andersson äger även en möbelaffär i Trollhättan-Överby.

– Vi hade kunnat bli hyresgäster hos Thunbolaget som ägt fastigheten, säger Mikael Andersson. Men i vår bransch är det svårt med de höga hyror det lätt blir med bra affärslägen – så nu har vi köpt marken i stället och bygger själva.