Gå direkt till Nyheten (Närproducerat, saluhall, bandygala, evenemang
Massor av nya projekt för turistbolaget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Närproducerat, saluhall, bandygala, evenemang
Massor av nya projekt för turistbolaget

Publicerad Friday, 16 October 2009, 10:48 av Redaktionen

Vid höstmötet med aktieägarna i Destination Läckö Kinnekulle  i Näreborestaurangen på torsdagskvällen kom många nya idéer och projektmöjligheter upp till ytan. Ett återkommande önskemål är att gästhamnen skall flytta in i älven igen, även om det blir utanför broarna. Men även den del av gamla hamområdet som anknyter till torgen föreslås ändras.

Ett förslag om att bygga en saluhall på Lidans östra sida har redan lämnats av ett par medlemmar i föreningen – Peter Silow och Rune Davidsson. Förslaget finns nu bland politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden. Förslaget innebär en saluhall för närproducerat – en slags gårdsbutiker mitt i stan. Mitt för saluhallen, fast på västra sidan, mot torget, föreslås en motsvarande byggnad för små restauranger.

Men det var många fler förslag som kom upp. Det handlade om äventyrsturism, vandringar, jaktturism, nattöppet en höstnatt, och ett förslag som faktiskt kommer från en medarbetare i Lidköpingsnytt – Tore Sahlström, som kommit med idén om en stor nationell bandygala varje vår i evenemangshallen – en gala där årets priser delas ut under festliga former.

Destination Läckö Kinnekulle fortsätter utvecklingsarbetet. Arbetet sker i nätverk som är utåtriktad – som gärna tar emot fler medlemmar och gärna fler som tar del av såväl insatser och arbete som inkomster.

– I sommar har vi haft mycket tydliga ökningar i turismen, Götene har ökat kraftigt men även Lidköping har haft en ökad beläggning, sa Gunilla Davidsson, chef för bolaget.

– Nu inriktar vi en hel del av arbetet på att bredda toppen vi har i under juli och därför ägnades denna kväll åt idéer som ligger utanför juli månad.